Căsătoria în Canada


Dacă tu și partenerul tău plănuiești să te căsătorești în Canada, iată câteva informații care te pot ajuta în ceea ce privește formalitățile și cerințele.

Căsătoria este o jurisdicție federală în Canada. Guvernul legiferează în această chestiune, întrucât Parlamentul Canadei a extins legea căsătoriei cuplurilor de același sex începând cu 20 iulie 2005, acordându-le aceleași drepturi ca și cuplurile heterosexuale. Spre deosebire de căsătoriile gay din Țările de Jos, Spania și Belgia, un cuplu nu trebuie să locuiască în Canada pentru a se căsători. Cu toate acestea, procedurile pot varia de la o provincie canadiană la alta.

În Canada, moștenirea este transmisă din nou prin căsătorie. Este important ca solicitanții străini să cunoască implicațiile și consecințele căsătoriei pe baza situației lor familiale. De fapt, în Canada, soții devin moștenitori ai bunurilor celuilalt. De aceea este imperativ să fii informat și bine pregătit înainte de a face acest pas. Aflați despre transferul de bunuri și despre riscul de a dezmoșteni orice moștenitor care locuiește în altă țară.


Proceduri

Pentru a solicita o licență și un certificat de căsătorie, trebuie să specificați data nunții, să prezentați dovada stării dvs. civile actuale, dovada identității și alte informații care ar putea fi necesare. Dacă doriți să vă schimbați numele de familie când vă căsătoriți, va trebui să anunțați toate ministerele și agențiile guvernamentale. Ei se vor ocupa de schimbarea datelor dvs., inclusiv a pașaportului canadian, a cardului de asigurări sociale, a Agenției de Venituri din Canada, a cardului de asigurare medicală și a permisului de conducere. Pentru mai multe informații despre aceasta, consultați guvernul provincial.


Informatii utile

Căsătoria în Canada nu conferă niciun drept de expatriere. Serviciile canadiene de imigrare iau în considerare toate dosarele soților sau partenerilor în același mod, indiferent dacă sunt căsătoriți sau nu. În toate cazurile, partenerii trebuie să dovedească realitatea relației lor prin documente oficiale. Cu toate acestea, imigrația canadiană este foarte atentă la ceea ce se suspectează a fi o căsătorie aranjată în scopuri de imigrare. Astfel, chiar și un cuplu căsătorit, în special cei noi, va trebui să ofere dovezi solide cu privire la realitatea anterioară relației lor. Partenerii care s-au cunoscut recent și care intenționează să se căsătorească în Canada nu au nicio șansă să obțină rezidența permanentă.


Procesare independentă

Partenerii care doresc să se căsătorească în Canada după ce au trăit o relație de peste doi ani, ceea ce se poate dovedi, ar putea avea mai multe șanse. Cu toate acestea, fiecare caz este specific și, prin urmare, este tratat diferit de către CIC în funcție de propriile criterii. Cuplurile trebuie, în toate cazurile, să demonstreze că scopul final al căsătoriei nu este imigrarea, ci dragostea adevărată și dorința de a întemeia o familie. Luați toate informațiile necesare despre nuntă înainte de a începe procesul.


Căsătoria frauduloasă în Canada

Serviciul Canadian de imigrare dorește să prevină căsătoriile frauduloase, cum ar fi căsătoria cu un cetățean străin sau cu un rezident permanent al Canadei, cu scopul exclusiv de a intra în Canada. Aceasta este considerată o crimă care poate duce chiar la expulzarea din Canada. Serviciul de imigrare este conștient de faptul că sponsorii și solicitanții străini aranjează adesea o căsătorie de conveniență pentru a permite unui soț sponsorizat să se stabilească în Canada. Ofițerii de imigrare sunt special instruiți pentru a recunoaște cererile de imigrare și pentru a identifica căsătoriile autentice din căsătoriile de conveniență. Ei verifică documentele, efectuează vizite la fața locului și interviuri cu sponsorii și solicitanții.


Link-uri utile:

Serviciul Canada

Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *