Căsătoria în Regatul Unit


Să întâlnești acea persoană specială cu care să te căsătorești și cu care să-ți petreci restul vieții este o fericire mare. Mulți întâlnesc acea persoană specială în țara lor de origine, în timp ce alții o găsesc în străinătate. Procedura birocratică obositoare de căsătorie la care sunt supuși mulți în Marea Britanie face să se simtă imposibil, dar iată câteva detalii.

Căsătoria legală în Marea Britanie are diverși termeni atașați. Cu informații corecte, visul de a te căsători în Marea Britanie poate deveni în curând realitate. Este esențial să căutați informațiile corecte și să urmați cu atenție termenii și procedurile.


Anunțul

Pentru a vă căsători sau pentru a forma un parteneriat civil în Regatul Unit, trebuie să vizitați oficiul de registru local pentru a semna o declarație legală care declară că intenționați să vă căsătoriți. Cunoscută sub numele de „înștiințare”, declarația, care este valabilă 12 luni, trebuie semnată cu cel puțin 29 de zile înainte de ceremonie.


Atenţie:

Trebuie să fi locuit în districtul de înregistrare în care veți notifica în ultimele șapte zile sau mai mult. Dacă dvs. și partenerul dvs. locuiți în districte de înregistrare diferite, trebuie să notificați separat, fiecare la oficiul lor de înregistrare. Dacă unul dintre voi este din afara Regatului Unit, trebuie să notificați împreună.

La programarea dumneavoastră, trebuie să aduceți originalele mai multor documente, inclusiv detaliile locului de desfășurare a ceremoniei, un pașaport valabil sau certificat de naștere și dovada adresei de domiciliu (de exemplu, permisul de conducere din Regatul Unit, o factură recentă de utilități, extras de cont bancar, Factură fiscală a Consiliului, contract de închiriere etc.). Dacă nu aveți o adresă permanentă în Regatul Unit, va trebui să oferiți detalii despre o persoană de contact din Marea Britanie (de exemplu, partenerul, prietenul dvs. etc.).

Dacă ați mai fost căsătorit sau ați fost într-un parteneriat civil, va trebui să prezentați și o copie a unei hotărâri absolute sau definitive de divorț sau a certificatului de deces al fostului partener.


Link-uri utile:

Birouri de înregistrare în Marea Britanie
Documente necesare pentru a anunța
Copie a unui decret ordin absolut sau definitiv

Căsătoria sau parteneriatul civil în Marea Britanie

Care este statutul juridic al relației tale și care sunt diferențele legale între a trăi împreună, a te căsători și a intra într-un parteneriat civil?


Ceremonia de căsătorie civilă și religioasă

Puteți alege între căsătoria civilă sau religioasă sau ambele în Marea Britanie. Condițiile și procedurile depind în general de instituția religioasă selectată. Unele dintre actele pe care le vei semna sunt registrul căsătoriei, un act de angajament civil etc., și vei avea nevoie de doi martori. Taxele totale depind de locația în care va avea loc ceremonia de nuntă. Vi se va cere să plătiți 45 GBP către divizia de stare civilă pentru a obține certificatul de căsătorie civilă, eliberat fie în aceeași zi de plată, fie în ziua următoare.

În Regatul Unit, cuplurile de sex opus de peste 16 ani se pot căsători în cadrul unei ceremonii civile sau religioase. O căsătorie poate avea loc într-un oficiu de registru, într-un local aprobat de autoritatea locală (de exemplu, un hotel), o biserică, o sinagogă, o casă de întâlnire dacă unul sau ambii parteneri sunt membri ai Societății Prietenilor (Quakers), căminul. a unuia dintre parteneri, dacă partenerul este închis la domiciliu sau deținut, în spital și într-o capelă navală, militară sau aeriană autorizată.

O ceremonie de căsătorie civilă la Oficiul Registrului local durează aproximativ 15 minute. Chiar dacă cuplul își poate schimba propriile jurăminte, după repetarea setului standard de jurăminte, cuvintele sau imnurile religioase nu sunt permise. La sfârșitul ceremoniei, registrul căsătoriei este semnat de ambii parteneri, ofițerul de stare civilă și de cel puțin doi martori. În momentul căsătoriei, veți obține un exemplar al înscrierii căsătoriei în registru.


Atenţie:

Înainte de a semna registrul căsătoriei, verificați din nou informațiile de pe acesta. Este posibil să corectați greșelile în momentul căsătoriei. Corecțiile într-o etapă ulterioară vor necesita birocrație suplimentară și pot consuma mult timp.


Bine de stiut:

Schimbul de inele nu este obligatoriu în timpul unei ceremonii de căsătorie civilă.


Important:

În cazul în care registratorul are motive să creadă că căsătoria are loc doar în scopuri de imigrare, este de datoria sa să raporteze acest lucru Ministerului de Interne.

O căsătorie religioasă poate fi înregistrată în timpul ceremoniei religioase conduse de Biserica Angliei și Biserica din Țara Galilor. Notificarea de 29 de zile la Oficiul Registrului este necesară dacă unul sau ambii parteneri nu sunt cetățeni ai Regatului Unit sau dacă căsătoria religioasă nu este organizată de Biserica Angliei sau de Biserica din Țara Galilor. Cuplurile care sunt căsătorite într-un oficiu de registru pot avea și o ceremonie religioasă.


Important:

Dacă doriți să vă căsătoriți în Scoția sau Irlanda de Nord, trebuie să obțineți informații despre procedura și legea urmată acolo.


Parteneriat civil

Un parteneriat civil oferă recunoaștere juridică și drepturi și responsabilități legale unei relații. Pentru a înregistra un parteneriat civil, dumneavoastră și partenerul dumneavoastră trebuie să notificați intenția dumneavoastră de a înregistra un parteneriat civil (a se vedea subtitlul dedicat de mai sus). După cel puțin 29 de zile și în decurs de 12 luni, va trebui să vă prezentați în fața unui registrator și a doi martori și să semnați programul parteneriatului civil la orice oficiu de registru. Nu este nevoie să aveți o ceremonie, dar dacă doriți să aveți una, puteți.


Important:

Dacă tu și partenerul tău ați înregistrat un parteneriat civil în străinătate, puteți fi recunoscut ca partener civil în Regatul Unit fără a vă înregistra din nou în Regatul Unit. Cu toate acestea, anumite condiții trebuie îndeplinite.


Atentie:

Nu puteti incheia legal un parteneriat civil pana cand nu a trecut un an de la semnarea actului de parteneriat civil.


Căsătoria pentru cupluri de același sex

Parteneriatele civile sunt disponibile pentru cuplurile de același sex. Cuplurile de același sex care și-au înregistrat parteneriatul civil în Anglia și Țara Galilor îl pot transforma într-o căsătorie. O premisă religioasă nu este obligată să găzduiască o ceremonie civilă între parteneri de același sex. Pe de altă parte, o ceremonie religioasă poate avea loc dacă organizația religioasă a fost de acord să se căsătorească cu cupluri de același sex.


Bine de stiut

Căsătoria între persoane de același sex a fost legalizată în Marea Britanie în martie 2014, inclusiv în Țara Galilor, Anglia, Irlanda de Nord și Scoția. Cu toate acestea, Biserica Angliei și Biserica din Țara Galilor nu căsătoresc cupluri de același sex.


Important:

Dacă tu și partenerul tău de același sex ați fost căsătoriți legal în străinătate, căsătoria dumneavoastră este recunoscută în Anglia și Țara Galilor.


Atentie:

O persoană transsexuală care nu deține un certificat de recunoaștere a sexului este considerată din punct de vedere legal genul care este menționat în certificatul de naștere original.


Cerinte legale

Vizitați Înalta Comisie britanică fie în țara dumneavoastră, fie la ambasada sau consulatul țării dumneavoastră în Marea Britanie. De asemenea, puteți vizita site-ul oficial al guvernului pentru mai multe informații.

Pentru rezidenții Regatului Unit, fie că se căsătoresc cu un străin sau cu un cetățean britanic, trebuie să aibă cel puțin 16 ani. Orice persoană cu vârsta sub 18 ani trebuie să obțină aprobarea tutorelui legal sau parental.


Documente necesare

Pentru a fi eligibil din punct de vedere legal pentru căsătorie în Regatul Unit, veți avea nevoie de următoarele documente:

  • ID-ul tau
  • Certificat de nastere
  • Naţionalitatea
  • Dovada adresei
  • Dovada statutului dvs. de imigrare

Informații despre certificatele de căsătorie în engleză și galeză

  • Data casatoriei
  • Numele și prenumele ambilor parteneri
  • Vârsta fiecărui partener
  • Stare civilă
  • Gradul sau profesia ambilor parteneri
  • Reședința în momentul căsătoriei
  • Numele părinților
  • Gradul sau profesia taților
  • Numele și prenumele ambilor martori

Schimbarea numelui la căsătorie

Nu există nicio obligație legală în Marea Britanie ca un partener sau altul să își schimbe numele de familie la căsătorie. Cu toate acestea, unii parteneri consideră că este convenabil să aibă același nume de familie, mai ales atunci când au copii sau acorduri financiare substanțiale de încheiat. O femeie care vrea să-și schimbe numele de familie cu cel al soțului ei nu are nevoie de un sondaj de act. Ea își poate trimite certificatul de căsătorie împreună cu o scrisoare de intenție tuturor organismelor și organizațiilor guvernamentale (de exemplu, Oficiul pentru pașapoarte) care trebuie să își actualizeze înregistrările cu noul ei nume de familie. Totuși, dacă soțul dorește să ia numele de familie al soției sale, va trebui să facă un Deed Poll.

O altă opțiune este să încorporezi numele de familie al partenerului tău în numele tău, rezultând trei nume: Nume - Nume - Nume. Cu această ocazie, va trebui să faceți un sondaj pentru a vă revizui înregistrările personale, inclusiv pașaportul. O a treia opțiune, mai modernă, este să obțineți un nume dublu, combinând astfel numele dvs. de familie și al partenerului dvs. într-o versiune cu cratime (ordinea mențiunilor este la latitudinea dvs. și a partenerului dvs. de a decide). Pentru un nume de familie dublu, veți avea nevoie de un Deed Poll. Pentru a face procesul mai rapid și mai puțin birocratic și pentru a evita două Deed Polls, soțul poate face un Deed Poll pentru numele de familie dublu înainte de nuntă. După obținerea certificatului de căsătorie, soția îl poate folosi pentru a-și schimba înregistrările.


Bine de stiut

Un sondaj de act este un document legal care dovedește schimbarea numelui. Există două tipuri de sondaj de act: unul neînscris și unul înscris prin Curțile Regale de Justiție, ceea ce înseamnă că trebuie să vă puneți noul nume în evidență publică.


Viză de vizitator pentru căsătorie în Marea Britanie

Vi se va cere să solicitați o viză de vizitator pentru căsătorie dacă doriți să notificați o căsătorie sau un parteneriat civil și, prin urmare, să vă căsătoriți sau să înregistrați un parteneriat civil în Regatul Unit. O viză de vizitator pentru căsătorie costă 95 de lire sterline, iar cel mai devreme când poți solicita această viză este cu trei luni înainte de a călători în Marea Britanie. Cererea pentru această viză se face online, iar decizia vă va fi comunicată în termen de trei săptămâni. Viza de vizitator pentru căsătorie este valabilă pentru o ședere scurtă și nu vă oferă dreptul de a rămâne sau de a vă stabili în Regatul Unit după încheierea căsătoriei sau a parteneriatului civil (ceea ce ar trebui să aibă loc în termen de șase luni de la sosirea titularului vizei în Regatul Unit).


Atenţie:

Viza de vizitator pentru căsătorie nu poate fi prelungită sau schimbată la o altă viză.


Bine de stiut

Dacă doriți să transformați un parteneriat civil într-o căsătorie, va trebui să solicitați o viză de vizitator standard.


Important:

Dacă doriți să rămâneți permanent în Regatul Unit după căsătorie și partenerul dvs. este rezident permanent în Regatul Unit, puteți solicita o viză de familie.


Link-uri utile:

Viză de vizitator pentru căsătorie
Viza de familie

Viză de familie în Marea Britanie

Dacă sunteți deja căsătorit legal cu un rezident britanic și doriți să vă mutați în Marea Britanie, vi se va cere să solicitați o viză de familie. Pentru a vă califica pentru această viză, veți avea nevoie de dovada căsătoriei dvs., să aveți peste 18 ani și să puteți demonstra că aveți planuri de a locui împreună permanent. Dumneavoastră și partenerul dvs. trebuie, de asemenea, să oferiți dovezi ale stabilității financiare pentru a vă întreține și pentru a demonstra că partenerul dvs. sponsor (adică, rezidentul în Regatul Unit) are un loc de muncă stabil și câștigă cel puțin 18,600 GBP pe an. Viza de familie aprobată vă permite să lucrați și să studiați în Marea Britanie.

Atenţie:

Dacă ți s-a acordat o viză de șase luni pentru un partener logodit, nu ai voie să lucrezi sau să studiezi în Marea Britanie.


Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *