Căsătoria în Statele Unite


Căsătoria este un contract care angajează două persoane din punct de vedere emoțional, legal și material. În SUA, atât cuplurile de același sex, cât și cele de sex opus se pot căsători în mod legal.

Dacă vrei să te căsătorești în Statele Unite, mai întâi — felicitări pentru că ai găsit dragostea. Chiar dacă nu sunteți rezident în țară, tot aici vă puteți căsători. Cu toate acestea, este foarte important să cunoașteți și să înțelegeți toate procedurile aferente.


Cerințe generale de casatorie in SUA

Indiferent dacă sunteți sau nu cetățean al țării, va trebui să îndepliniți următoarele cerințe pentru a vă căsători în SUA:

Ambele părți care se căsătoresc trebuie să aibă vârsta legală de consimțământ. În majoritatea statelor, acesta are 18 ani. Cu toate acestea, căsătoriile la o vârstă mai mică pot fi permise și cu acordul părinților.

Nu poți fi prea strâns înrudit. Definiția exactă a „prea aproape” variază de la stat la stat - și, în unele locuri, este legal să te căsătorești cu vărul tău primar.

Trebuie să ai o capacitate mentală rezonabilă. Aceasta înseamnă că ambii parteneri trebuie să înțeleagă ceea ce fac, precum și consecințele acțiunilor lor.

Ambele părți trebuie să fie necăsătorite în momentul depunerii cererii pentru licența de căsătorie. Va fi necesară documentația corespunzătoare.


Licenta de casatorie

Licența de căsătorie este un document care vă autorizează să vă căsătoriți în Statele Unite. Regulile despre cum, când și unde puteți obține o licență de căsătorie pot fi diferite de la stat la stat. Astfel, vă sugerăm să contactați organul administrativ aferent din locația dvs. ("county clerk's office" sau biroul de licențe de căsătorie) pentru a verifica procedurile aferente.

În cele mai multe cazuri, veți avea nevoie de următoarele documente pentru a solicita o licență de căsătorie:

  • Un act de identitate cu fotografie emis de guvern (permis de conducere sau pașaport)
  • Certificat de nastere
  • Număr de securitate socială "SSN" (pentru rezidenții SUA)
  • Un decret de divorț (dacă ați fost căsătorit anterior și sunteți divorțat)
  • Un decret de deces (dacă ați fost căsătorit anterior și soțul dvs. a decedat)
  • Consimțământul părinților (dacă ești minor)
  • De asemenea, trebuie plătită o taxă (suma exactă variază de la stat la stat)

  • Când trebuie de solicitat o licență de căsătorie?

    În majoritatea statelor, licențele de căsătorie sunt valabile doar pentru anumite perioade de timp - și acestea pot varia de la zile la luni.
    În cele mai multe cazuri, există și o perioadă de așteptare, care poate dura până la câteva zile.
    Prin urmare, este foarte important să vă asigurați că nu obțineți licența de căsătorie prea devreme sau să așteptați până în ultimul moment pentru a aplica pentru aceasta.


    Certificatul de căsătorie

    Odată ce ați obținut licența de căsătorie, va trebui să fie semnata de către un oficiant (o persoană recunoscută de statul care vă oficiază nunta) și martorii dumneavoastră în ziua nunții.

    Ulterior, oficiantul va trimite licența înapoi la biroul grefierului. În cele mai multe cazuri, vi se va trimite apoi certificatul de căsătorie la adresa specificată. Alternativ, poate fi necesar să cumpărați copii legalizate ale certificatului de căsătorie - veți avea nevoie de ele dacă decideți să vă schimbați numele mai târziu.

    Rețineți că cerințele de mai sus se referă la legalizarea uniunii dumneavoastră în ochii legii. Dacă organizați și o ceremonie religioasă, se pot aplica cerințe suplimentare.


    Reglementări de căsătorie pentru non-cetăţeni

    În general, cerințele pentru căsătorie în SUA sunt aceleași atât pentru cetățeni, cât și pentru non-cetățeni – în afară de necesitatea de a furniza numere de securitate socială.

    În unele cazuri, non-cetăţenilor li se va cere să furnizeze paşapoarte ca forme de identificare. Cu toate acestea, în unele state, li se poate cere și să furnizeze copii legalizate ale certificatelor de naștere.

    Înainte de a face orice plan de nuntă sau de călătorie, vă sugerăm să verificați cu grefierul local/oficialul de căsătorie despre specificul procedurii și ce documente trebuie să furnizați pentru ca uniunea dumneavoastră să fie recunoscută în țara dumneavoastră de origine.

    Dacă țara dumneavoastră de origine este membră a Convenției de la Haga, aceasta înseamnă că a fost deja de acord oficial să recunoască toate documentele oficiale obținute în alte țări dacă acestea sunt atașate la o apostilă.

    *Apostila este un certificat acordat pentru a verifica dacă ștampila/sigiliul/semnătura de pe un document este autentică și oficială.

    Rețineți că atunci când doi non-cetățeni înregistrează o căsătorie în Statele Unite, acest lucru nu le schimbă, în niciun fel, statutul de imigrare în țară. Un certificat de căsătorie nu vă va oferi o Carte Verde, nu vă va oferi motive pentru a vă schimba tipul de viză și așa mai departe.

    Pași de urmat înainte de a te căsători în SUA:

    • Asigurați-vă că toată documentația necesară este tradusă în engleză.
    • Verificați dacă țara dvs. de origine va recunoaște o licență de căsătorie obținută în Statele Unite.
    • Rețineți că dacă căsătoria dvs. din SUA încalcă politica de căsătorie din țara dvs. de origine, aceasta nu va fi valabilă.
    • Dacă călătoriți în SUA special pentru a vă căsători și invitați familia și prietenii, asigurați-vă că toate părțile implicate au documentația de călătorie corespunzătoare, valabilă la momentul călătoriei.

    Rețineți că dacă vă aflați în SUA cu o viză de călătorie și intenționați să vă căsătoriți în timpul șederii și să plecați înainte de expirarea vizei, este în regulă să faceți acest lucru. Cu toate acestea, o viză de călătorie nu ar trebui folosită pentru a intra în Statele Unite pentru a se căsători cu intenția de a rămâne în țară definitiv. Dacă acesta este planul tău, ar trebui să aplicati pentru o viză de logodnici sau de soți.


    Căsătoria cu un cetățean american

    Să ne uităm la două scenarii aici: primul este că tu și viitorul tău soț locuiești deja amândoi în Statele Unite, iar al doilea este că viitorul tău soț este în Statele Unite și tu nu ești.


    Căsătoria cu un cetățean american în timp ce va aflati în SUA

    Dacă vă aflați deja în Statele Unite și intenționați să vă căsătoriți cu un cetățean american, aceasta va implica Ajustarea statutului. După ce v-ați înregistrat căsătoria, veți fi eligibil să solicitați o Carte Verde pe bază de căsătorie.

    Cu o carte verde bazată pe căsătorie, veți putea trăi și lucra oriunde în Statele Unite. Vi se va acorda statutul de rezident permanent și apoi puteți solicita cetățenia SUA dacă doriți să faceți acest lucru.

    Pentru a obține o Carte Verde, veți avea nevoie de un sponsor - în acest caz, acesta va fi soțul dumneavoastră. De obicei, puteți solicita o Carte Verde imediat după ce obțineți certificatul de căsătorie. În general, nu există timp de așteptare sau limite pentru cărțile verzi bazate pe căsătorie. Cu toate acestea, procesul poate dura încă destul de mult: de la câteva luni la câțiva ani.


    Important:

    Trebuie să fii conștient de regula celor 90 de zile. Această regulă este un ghid USCIS (US Citizenship And Immigration Services). Scopul său este de a se asigura că solicitanții de Carte Verde din SUA nu au indus în eroare oficialii cu privire la cererile lor inițiale.

    Regula înseamnă că, în calitate de deținător temporar de viză (viză de călătorie, viză de muncă etc.), nu poți aplica pentru Ajustarea statutului în primele 90 de zile ale șederii tale în Statele Unite. Dacă o faci, există șanse foarte mari ca cererea să fie respinsă.

    În timpul procesului de solicitare a Cărții Verde, soțul/soția dumneavoastră va fi sponsorul dumneavoastră. Aceasta înseamnă că ei vor trebui să facă dovada unor fonduri suficiente pentru a vă sprijini și, de asemenea, să aibă toate actele fiscale în ordine. Veți aplica pentru Cartea Verde împreună cu sponsorul dvs. - acest proces se numește depunere concomitentă.

    Toate cererile care sunt depuse din Statele Unite trec prin Serviciile de Cetățenie și Imigrare din SUA (USCIS). Acest lucru necesită o programare pentru biometrie și un interviu în persoană.

    Scopul interviului este de a determina dacă relația cu soțul dumneavoastră este autentică. Trebuie să oferiți răspunsuri sincere la toate întrebările - în caz contrar, cererea dvs. poate fi respinsă.


    Căsătoria cind nu sunteti în SUA

    Dacă locuiți în afara Statelor Unite și intenționați să vă căsătoriți cu un cetățean american, aveți două opțiuni.

    Prima este să te căsătorești în afara SUA. În acest caz, va trebui să solicitați o Carte Verde prin intermediul ambasadei sau consulatului Statelor Unite. Procesul include un examen medical și un interviu (printre altele), poate sa dureaze destul de mult. Cu toate acestea, odată ce obțineți o Carte Verde, veți putea începe să locuiți și să lucrați imediat în SUA.

    A doua opțiune este să mergi mai întâi în Statele Unite cu o viză K1 (viza de logodnici), care îți va permite să te căsătorești în Statele Unite și apoi să aplici pentru Ajustarea statutului, așa cum este descris mai sus.

    Pentru a aplica pentru viza K1, va trebui să îndepliniți o serie de cerințe. Una dintre cerințele principale este că trebuie să-ți fi întâlnit personal logodnicul în ultimii 2 ani. După ce ati primit o viză de logodnic și ati intrat în SUA, cuplul trebuie să se căsătorească în termen de 90 de zile.


    Divorț

    În Statele Unite, nu este necesar nici consimțământul ambilor soți, nici o „culpă” sau un motiv pentru a desface o căsătorie. Una dintre părți poate solicita divorțul, iar cealaltă nu poate opri procesul. Ca și în cazul legilor căsătoriei din Statele Unite, legile divorțului variază, de asemenea, în funcție de stat.


    Important:

    Legile statului în care se solicită divorțul vor guverna divorțul, nu legea statului în care a avut loc căsătoria.


    Link-uri utile:

    Naturalizarea soților cetățenilor americani
    Întrebări frecvente privind imigrația pentru cuplurile LGBTQ  


    Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

    Trending Video

    DM




    Contact Us

    Nume

    E-mail *

    Mesaj *