Cum te stabilesti cu traiul în Marea Britanie


Stabilirea în Regatul Unit înseamnă că puteți naviga liber pe piața muncii, puteți studia în Marea Britanie și vă puteți bucura de unele dintre beneficiile țării, cum ar fi un sistem de sănătate gratuit și eficient.


Permis nedeterminat de a rămâne în Marea Britanie

Stabilirea pe termen nedeterminat de a rămâne în Regatul Unit vă permite să locuiți, să lucrați (chiar și să lucrați pe cont propriu), să studiați în Regatul Unit și să aveți acces la sistemul de sănătate și poate la unele beneficii, cum ar fi pensia de stat din Regatul Unit. Pentru a vă califica pentru ILR, trebuie să fi locuit în Regatul Unit cel puțin cinci ani consecutivi (sau, în circumstanțe excepționale, trei ani) numai cu absențe de scurtă durată. Permisul de ședere pe termen nedeterminat este primul pas către solicitarea cetățeniei britanice. Modalitatea de a obține permisul de ședere pe perioadă nedeterminată este prin intermediul uneia dintre vizele de imigrare (de exemplu, viza de muncitor calificat și viza de inovator). Puteți solicita cetățenia britanică după un an de când ați obținut concediu de ședere pe perioadă nedeterminată.


Bine de stiut:

O parte a cererii dvs. Pentru permisul de ședere pe perioadă nedeterminată va consta în limba engleză și testul “Life in the UK” de 45 de minute.


Important:

Dacă aveți un copil în Regatul Unit în timp ce sunteți stabilit, copilul va deveni cetățean britanic la naștere.


Link-uri utile:

Pensii de stat din Marea Britanie

Dacă sunteți stabilit în Regatul Unit, veți primi un permis de ședere biometric (BRP), care va menționa următoarele informații: statutul dvs. de imigrare (de exemplu, permisiunea de a rămâne sau de a intra pe perioadă nedeterminată, fără limită de timp), numele, data și locul nașterea, amprentele tale și o fotografie de dimensiunea pașaportului. De obicei, există o imprimare a numărului de asigurări naționale (NI) pe spatele permisului. Un BRP expiră după zece ani și poate fi înlocuit cu unul nou.


Atenţie:

Dacă BRP-ul dvs. este furat sau pierdut, trebuie să raportați furtul sau pierderea la poliție și Ministerul de Interne pentru a fi anulat. Dacă vă aflați în străinătate, vi se va elibera o viză pe termen scurt pentru a vă întoarce în Marea Britanie.


Link-uri utile:

Actualizați, înlocuiți sau transferați BRP

Schema de reglementare a UE

Dacă sunteți din UE, Elveția, Norvegia, Islanda sau Liechtenstein, dvs. și familia dvs. trebuie să fi putut deja să vă înscrieți la Schema de reglementare a UE pentru a continua să locuiți în Regatul Unit sub Brexit. Dacă ați ratat termenul limită de 30 iunie 2021, este posibil să puteți aplica în continuare dacă puteți dovedi că ați ratat termenul limită inițial din motive grave (de exemplu, boală).


Atenţie:

Dacă nu puteți aplica la Schema de reglementare a UE, va trebui să ajungeți în Regatul Unit cu o viză.


Bine de stiut:

Aplicarea la Schema de reglementare a UE este gratuită.

Aplicarea dvs. la Schema de reglementare a UE va duce la statutul de prestabilit sau stabilit (dacă ați locuit în Regatul Unit timp de cinci ani consecutivi). Statutul stabilit vă permite să rămâneți în Regatul Unit atâta timp cât doriți și să solicitați cetățenia britanică după un an. De asemenea, dacă aveți copii, aceștia vor deveni automat cetățeni britanici la naștere. Cu toate acestea, cu un statut prestabilit, puteți rămâne în Marea Britanie încă cinci ani. Cu un statut stabilit sau prestabilit, puteți lucra în Marea Britanie, puteți accesa NHS, puteți studia în Marea Britanie, puteți fi eligibil pentru o pensie și puteți călători liber în și în afara țării.


Important:

Dacă aveți un statut prestabilit, trebuie să solicitați statutul stabilit înainte de expirarea statutului dvs. de prestabilit.


Atenţie:

Dacă aveți un statut stabilit, puteți trăi în afara Regatului Unit timp de până la cinci ani la rând. Orice mai mult decât atât va duce cel mai probabil la pierderea statutului dvs. de stabilit. Dacă aveți statut prestabilit, timpul maxim pe care îl puteți petrece în afara Regatului Unit este de doi ani la rând, dar veți fi descalificat de la cererea pentru statutul stabilit.


Link-uri utile:

Pot aplica pentru a mă stabili în Marea Britanie?


Cartela de rezidenta din Marea Britanie.

Cardul de ședere din Regatul Unit (cunoscut și ca card de ședere biometric SEE) nu mai există și nu sunt acceptate noi cereri pentru acest card. Cartea de ședere din Regatul Unit nu mai contează ca un document valid care arată dreptul de a locui în Regatul Unit – în schimb, va trebui să aveți un statut stabilit sau prestabilit în cadrul Schemei de reglementare a UE.


Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *