Cum imigrezi în Canada


Vrei să imigrezi în Canada? Depinde de tine să iei inițiativa. Procedurile de urmat vor depinde de profilul tău și de dorințele tale. În primul rând, puteți determina care program de imigrare este cel mai bun pentru dvs. folosind instrumente online configurate de serviciile de imigrare.

Unor persoane li se poate interzice intrarea în Canada în temeiul Legii privind imigrația și protecția refugiaților. Pentru a afla mai multe despre motivele interzicerii, puteți consulta site-ul serviciilor de imigrare.


Diferitele programe de imigrare in Canada

Pentru a veni în Canada, poți aplica ca turist, student, lucrător temporar sau rezident permanent. Puteți solicita un supraveghetor bunic care să vă viziteze copiii și nepoții care locuiesc în Canada. De prevederi speciale pot beneficia si oamenii de afaceri si anumite profesii (jurnalisti, artisti etc.).

Pentru a imigra definitiv în Canada, trebuie să aflați despre diferitele programe înainte de a alege unul dintre ele:

  • Muncitori calificați și profesioniști
  • Programul federal de meserii calificate
  • Muncitori selectați de Quebec
  • Categoria de experiență canadiană
  • Investitori, antreprenori și liberi profesionisti
  • Sponsorizarea unui membru al familiei
  • Candidații provinciali
  • Îngrijitori
  • Refugiati

Procedurile de rezidenta permanenta sunt lungi - cativa ani in medie - si costa - aproape 2.000 $ CND sau mai mult pentru o singura persoana. Puteți începe prin a veni în Canada pentru a studia sau a lucra printr-un program International Experience Canada (IEC). Experiența dumneavoastră în Canada vă va ajuta să obțineți rezidența permanentă mai rapid și mai ușor.


A se obține înainte de plecare

Majoritatea persoanelor cu vârste cuprinse între 14 și 79 de ani care solicită un permis de ședere temporară - studentul sau lucrătorul temporar - trebuie să se afle în persoană la biroul de vize cel mai apropiat de domiciliu pentru a li se lua amprentele digitale și a fi fotografiat.

Din septembrie 2016, toți călătorii în Canada care sunt scutiți de obligația de a viza trebuie să obțină o autorizație electronică de călătorie (ETA). Această cerință nu se aplică cetățenilor americani și călătorilor care dețin un permis valabil.


Viza de tranzit

Dacă doar treceți prin Canada fără să vizitați, poate fi necesar să obțineți o viză de tranzit de 48 de ore. Dacă călătoriți în Statele Unite sau din această țară, nu veți avea nevoie de viză. Vă rugăm să rețineți că viza de tranzit este eliberată gratuit. Veți putea ieși din aeroport dacă le oferiți un motiv întemeiat ofițerilor de imigrare.


Prelungirea șederii dvs

Dacă doriți să vă prelungiți șederea în țară, cererea trebuie făcută cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea statutului dvs. actual. Puteți aplica online pe site-ul web al serviciilor de imigrare sau puteți merge la un port de intrare din Canada cu toate documentele.


Link-uri utile :

Servicii de imigrare și cetățenie
Servicii de migrație și cetățenie - Determinarea eligibilității
Servicii de imigrare și cetățenie - Declarație de identitate biometrică

Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *