Înființarea unei afaceri în Regatul Unit


Antreprenoriatul contribuie continuu la economia britanică și la profilul comercial al țării. Guvernul a fost, de asemenea, de ajutor, facilitând dezvoltarea pieței naționale a antreprenorilor și încurajând cetățenii să-și înființeze propriile afaceri. Ca atare, procesul general de înființare a unei afaceri este fără probleme și simplu. Cu toate acestea, pașii pe care trebuie să-i faceți pentru a vă înființa afacerea depind de sectorul în care doriți să pătrundeți, de dimensiunea afacerii dvs. și de unde doriți să vă desfășurați afacerea.


Să începem cu începutul

Înainte de a înființa o afacere, ar trebui să concepeţi ideea de afaceri, să te gândești cum o vei finanța și să te concentrezi la crearea planului tău de afaceri. Efectuarea unei cercetări de piață vă va ajuta să înțelegeți dacă există un decalaj într-un anumit sector și cum îl puteți simți. De asemenea, cel mai bine ar fi să te hotărăști dacă vrei ca afacerea ta să fie online (și cel mai probabil să ruleze de acasă) sau să ai o prezență fizică.


Bine de stiut

Ar trebui să vă gândiți la planul dvs. de afaceri ca la harta afacerii dvs. care ar trebui să atragă publicul în produsele și serviciile dvs. Planul dvs. de afaceri ar trebui să sublinieze problema pe care o rezolvă afacerea dvs., modul în care afacerea dvs. este diferită de concurență, povestea din spatele înființării afacerii dvs. și structura afacerii.


Structura afacerii in Regatul Unit

Structura afacerii va determina statutul juridic al afacerii dvs. și plățile fiscale pe care ar trebui să le efectuați. Vă puteți înregistra afacerea ca comerciant unic, parteneriat, parteneriat cu răspundere limitată (LLP) sau societate cu răspundere limitată. Fiecare structură de afaceri are avantajele și dezavantajele sale, iar dvs. și partenerii dvs. (dacă aveți) rămâneți la latitudinea dvs. să decideți care este cel mai potrivit pentru situația dvs.

Un comerciant unic este cel mai simplu și cel mai comun tip de înregistrare a afacerii. Să presupunem că vă înregistrați afacerea ca comerciant unic. În acest caz, tu ești afacerea, ceea ce înseamnă că legea nu te va diferenția de afacerea ta. Prin urmare, dacă, să spunem, afacerea dvs. este dată în judecată, sunteți dat în judecată personal și activele dvs. (de exemplu, proprietate, mașină etc.) ar putea fi folosite pentru a plăti datoriile. În general, configurarea ca comerciant unic este ușor. Cu toate acestea, oportunitățile de creștere sunt limitate, deoarece băncile și investitorii preferă societățile cu răspundere limitată, care sunt considerate mai credibile.

Iată câteva dintre responsabilitățile dvs. în calitate de proprietar al unei companii cu comerciant unic:

  • Păstrați o evidență a cheltuielilor comerciale și a vânzărilor.
  • Efectuați anual autoevaluarea declarației fiscale.
  • Plătiți impozitul pe venit cu asigurarea națională Clasa 2 și Clasa 4 și utilizați calculatorul HMRC pentru a bugeta acest lucru.

Un parteneriat nu este diferit de un comerciant individual. Cu toate acestea, afacerea este condusă în colaborare de mai multe persoane. Înainte de a încheia un parteneriat, încercați să evaluați cealaltă persoană sau alte persoane cât mai mult posibil și luați în considerare calitățile pe care doriți să le aibă (de exemplu, pasiune, responsabilitate, creativitate, deschidere la minte etc.). Nu trebuie să fiți prieten(e) cu partenerul(i), dar trebuie să existe un nivel semnificativ de încredere și încredere că aceștia lucrează pentru cel mai bun interes al afacerii dvs.

Pe de altă parte, o societate cu răspundere limitată are o identitate juridică separată de directorii și acționarii săi (proprietari). Aceasta este o opțiune bună pentru planuri de afaceri mai riscante. De asemenea, societățile cu răspundere limitată nu plătesc impozit pe venit, așa cum fac comercianții individuali, ci impozit pe profit de 19%, care este plătit imediat ce afacerea începe să facă profit. Societățile cu răspundere limitată au dreptul la deduceri fiscale, ceea ce înseamnă că sunt mai eficiente din punct de vedere fiscal și mai profitabile. Cu toate acestea, înființarea unei societăți cu răspundere limitată este mai dificilă, deoarece necesită mai multe documente. În plus, directorul unei societăți cu răspundere limitată are responsabilități fiduciare pe care trebuie să le îndeplinească prin lege. Nu în ultimul rând, societățile cu răspundere limitată trebuie să dezvăluie public câștigurile companiei din motive de transparență.


Bine de stiut

Un comerciant unic trebuie să depună o declarație fiscală de autoevaluare în fiecare an pentru anul fiscal precedent. Declarațiile fiscale ale unui comerciant individual nu sunt publice, iar cifrele de afaceri sunt private.

Într-o afacere în parteneriat, dacă un partener dispare sau moare, celălalt partener sau parteneri vor trebui să plătească datoriile afacerii.

Când înregistrați numele unei societăți cu răspundere limitată, nimeni altcineva nu îl poate folosi.


Link-uri utile:

Înființați comerciant unic

Evaluarea declarației fiscale


Înregistrați-vă afacerea în Marea Britanie

Pentru a vă înregistra pe deplin afacerea și a vă asigura că plătiți impozitul corect pe câștigurile dvs., trebuie să vă înregistrați afacerea la HM Revenue and Customs (HMRC). După aceea, veți primi confirmarea și numărul dvs. fiscal unic. Este o cerință pentru toate industriile să plătească o sumă anuală de impozit, care începe în aprilie a anului fiscal precedent. Suma pe care o câștigați și tipul de companie pe care o dețineți definesc valoarea impozitului dvs. Pentru mai multe informații fiscale, vizitați HM Revenue and Customs și biroul consiliului local. Dacă nu vă aflați încă în Marea Britanie, puteți contacta Camerele de Comerț din țara dumneavoastră.


Bine de stiut

Se așteaptă să plătiți impozit pe venit atunci când ați câștigat peste 11.500 GBP într-un an financiar.

A avea o afacere înseamnă că va trebui să o asigurați împotriva riscurilor precum daune, taxe legale, accidente ale angajaților etc. Există diferite tipuri de asigurare în funcție de tipul de afacere pe care o aveți. Dacă ați înființat o afacere de comerciant unic în calitate de liber profesionist, o soluție bună este să achiziționați o asigurare de sănătate independentă pentru accesul la profesioniștii din domeniul sănătății. Dacă aveți angajați, este o cerință legală să obțineți asigurarea de răspundere a angajatorului (EL). Polița pe care o veți achiziționa de la un asigurător autorizat trebuie să vă acopere pentru cel puțin 5 milioane de lire sterline. Această asigurare vă va plăti compensația unui angajat care a fost rănit la locul de muncă sau s-a îmbolnăvit din cauza tipului de muncă pe care a făcut-o pentru afacerea dumneavoastră. Pentru fiecare zi în care ați condus afacerea și ați angajat angajați, dar nu ați fost asigurat, puteți plăti o amendă de 2.500 GBP. Răspunderea angajatorului este o asigurare costisitoare. Prin urmare, poate doriți să angajați un broker de asigurări care să vă ajute să-l cumpărați.


Bine de stiut

Este posibil să nu aveți nevoie de asigurarea de răspundere civilă a angajatorului dacă angajați un membru al familiei sau pe cineva care are sediul în străinătate.


Link-uri utile:

HM Revenue and Customs

Asociația britanică a brokerilor de asigurări



Companii cu TVA din Marea Britanie

După ce câștigați mai mult de 83.000 GBP într-un an calendaristic, vi se va solicita să vă înregistrați ca companie de TVA și, în consecință, să începeți să percepeți suma corectă de TVA pentru munca dvs. (cu excepția cazului în care vindeți produse sau servicii scutite de taxe). Rețineți că nu puteți percepe TVA pe facturi înainte de a primi numărul dvs. fiscal de la HM Revenue and Customs. TVA-ul corporativ este de 20%.

Responsabilitățile dumneavoastră includ:

  • Păstrarea evidențelor companiei și raportarea modificărilor către HMRC și Companies House.
  • Depunerea conturilor la Companies House și declarațiile fiscale ale companiei la HMRC.
  • Plătiți impozitul pe profit. Înregistrați-vă anual pentru autoevaluare și autoevaluare personală (cu excepția cazului în care este o organizație non-profit).

Important

În calitate de comerciant unic, nu dețineți o companie cu TVA (taxă). Cu toate acestea, dacă compania dvs. generează mai mult de 83.000 GBP în anul fiscal precedent, vi se va solicita să vă înregistrați ca societate cu TVA. Rata este de 20% pentru venituri sub 32.000 GBP și 40% pentru veniturile mai mari de 32.000 GBP.

Link-uri utile:

Casa Firmelor



Cum să conduci o afacere în Marea Britanie

Unul dintre primele lucruri pe care le puteți face ca proprietar de afaceri este să angajați un contabil care să vă ajute să vă declarați venitul anual și să vă țină la curent cu cele mai recente legi fiscale. De asemenea, cel mai bine ar fi să nu subestimați strategia de marketing și să găsiți noi modalități de a atrage clienți care vă vor ajuta la creșterea afacerii dvs. Ar trebui să fiți mai degrabă realist decât emoțional când vine vorba de afacerea ta. Nu ezitați să rebrandați afacerea dvs. dacă vedeți că marca actuală nu este relevantă pentru piață și publicul țintă din cauza circumstanțelor externe, a mediului etc. Alte acțiuni pe care ar trebui să le luați adesea în calitate de proprietar de afaceri sunt să rămâneți informat. despre activitățile concurenților, fiți creativ și căutați mereu noi modalități de a vă diferenția de ceea ce există deja. Încearcă să fiți prezent pe rețelele sociale și să folosești rețelele sociale pentru a comunica și a interacționa cu publicul tău și încurajează-ți publicul să fie sincer și să-ți ofere feedback.

Nu vă neglijați obligațiile fiscale, care pot apărea în orice moment al anului, nu doar la sfârșitul anului fiscal, când trebuie să vă depuneți impozitele. Aveți un sistem de evidență pentru a avea acces la informații în orice moment și fiți organizați când va trebui să vă faceți autoevaluarea anuală. În mod ideal, ar trebui să utilizați conturi bancare separate pentru scopuri de afaceri și pentru cheltuieli personale. Rețineți că aveți dreptul la deduceri fiscale numai pentru cheltuielile care au fost cheltuite în scopuri comerciale. Există o mulțime de programe de contabilitate, software și aplicații din care să alegeți pentru a vă urmări veniturile și cheltuielile. Păstrați evidențele comerciale care datează cu câțiva ani în urmă, deoarece acest lucru va fi util și vă va economisi timp în cazul anchetei fiscale.


Bine de stiut

Pentru companiile cu răspundere limitată sau LLP-urile, este esențial să deschideți un cont bancar corporativ pentru a efectua tranzacții cu clienții sau partenerii de afaceri.

O companie din Marea Britanie își poate deschide contul bancar într-o altă țară.

Consiliul local și Camera de Comerț oferă consiliere, programe de mentorat și sprijin financiar pentru proiectele dumneavoastră. De asemenea, este posibil să fiți eligibil pentru mai multe granturi și burse disponibile pentru afaceri în Marea Britanie. Totuși, depinde de locația dvs., de produsele sau serviciile pe care le oferiți și de profilul dvs. (grup, tineri, mediul financiar etc.).


Link-uri utile:

Înființarea unei afaceri

Inregistrare societate TVA

Lista locațiilor globale

Găsiți un consiliu în apropierea dvs

Tipuri de granturi și finanțare



Beneficiile activității independente

A fi liber profesionist implică unele riscuri și multă muncă grea. Cu toate acestea, există mari beneficii de a fi propriul tău șef. De exemplu, tu decizi unde și când să lucrezi și tu decizi cu cine vrei să lucrezi și parteneriatele pe care vrei să le dezvolți. Încasați suma care credeți că se potrivește cu tipul, dimensiunea și calitatea muncii pe care o desfășurați.


Bine de stiut

Puteți lucra cu normă întreagă pentru un angajator și puteți conduce propria afacere seara.


Înființarea unei afaceri ca expat

Un nerezident sau non-britanic poate deschide și deține o afacere în Regatul Unit, deoarece nu este nevoie să locuiască chiar în țară pentru a conduce o afacere în Regatul Unit. Cu toate acestea, ceea ce este necesar este să vă înregistrați afacerea la o adresă din Marea Britanie pentru răspundere și corespondență. Deci, vă puteți înregistra afacerea la Companies House după ce ați obținut o adresă în Marea Britanie. Puteți închiria o proprietate, puteți folosi proprietatea unui prieten sau a unui membru al familiei sau adresa cuiva care este de acord să vă împrumute adresa pentru a vă ajuta să vă înregistrați afacerea. Pentru a deschide o afacere în Marea Britanie ca expat, trebuie să decideți structura afacerii (vezi mai sus), să înregistrați afacerea și să solicitați un cont bancar corporativ. Mulți pași sunt parcurși online.

Dar înainte de a începe să vă înființați afacerea, trebuie să vă asigurați că vă calificați pentru o viză de afaceri pentru Regatul Unit. De la 1 ianuarie 2021, cetățenii UE care au sosit în Regatul Unit la sau după 1 ianuarie 2021 au nevoie și de o viză pentru a conduce o afacere în Regatul Unit. Cetățenii UE care locuiau în Regatul Unit înainte de 1 ianuarie 2021 ar trebui să se uite la Schema de reglementare a UE. Există două tipuri de vize de afaceri: viza de start-up și viza de inovator, care au înlocuit viza de nivel 1 (antreprenor).


Bine de stiut

Persoanele care se află în prezent în Marea Britanie cu o viză de nivel 1 (antreprenor) pot solicita o prelungire, dar nu vor mai fi eliberate vize noi de acest tip.


Link-uri utile:

Informații despre permisele de muncă


Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *