Înființarea unei afaceri în SUA


Mulți oameni visează să fie propriul lor șef și să-și construiască propriul imperiu de la zero. Statele Unite ale Americii găzduiesc „Visul american”, conceptul minunat că dacă ai o idee bună și muncești suficient de mult, vei avea succes.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că un număr mare de antreprenori în devenire văd SUA ca fiind locul perfect pentru a începe cu imperiile lor. Statisticile par să fie de partea lor, deoarece aproape jumătate din companiile "Fortune 500" din țară au fost la un moment dat fondate de imigranți americani sau de copiii lor.

Vestea bună este că nu trebuie să fii cetățean american sau chiar rezident al SUA pentru a începe o afacere în țară. Cu toate acestea, trebuie să fii bine versat în toate procedurile și reglementările aferente.

Dacă vă mutați sau locuiți deja în Statele Unite și intenționați să vă începeți propria afacere, este important să vă planificați corect și să înțelegeți toate procedurile, inclusiv considerentele legate de viză, înregistrarea și menținerea afacerii, obligațiile fiscale, responsabilitățile și pasive și multe altele.


Tipuri de companii din SUA

Mai întâi va trebui să decideți ce tip de companie intenționați să deschideți. Aceasta este o decizie foarte importantă, deoarece vă va determina operațiunile zilnice, impozitarea, cât de mult din investițiile dumneavoastră sunt în pericol și multe altele. Există trei opțiuni principale pe care le veți avea aici:

  • "LLC" sau societate cu răspundere limitată (SRL)
  • C-Corporație
  • Și S-Corporație

LLC

LLC (sau o societate cu răspundere limitată) este de obicei cel mai potrivit tip de companie dacă doriți să începeți o afacere în SUA ca non-cetățean.

O societate cu răspundere limitată vă protejează activele de datorii comerciale și procese. Practic, în cazul nefericit în care lucrurile nu decurg conform planului, bunurile tale personale (cum ar fi economiile, casa, mașina, etc. vor fi protejate). În plus, SRL-urile (LLC) oferă în general structuri de impozitare mai ieftine și simple. O societate cu răspundere limitată este o entitate fiscală transferabilă - astfel, câștigurile pe care le obțineți din afacerea dvs. trec doar prin impozitele pe venit. Din acest motiv, nu veți avea nevoie ca contabilul dvs. să depună formulare fiscale separate, ceea ce este o mare economie de costuri.


C-Corporație

Dacă nu sunteți rezident în SUA, puteți lua în considerare înființarea unei C-Corporații. Această structură a companiei este recomandată în general celor care doresc să împartă responsabilitatea cu alți acționari care vor investi și ei în afacere.

Corporațiile sunt în general potrivite pentru investitori, deoarece pot deține acțiuni pasiv, fără a fi nevoiți să participe la activități comerciale.

Singurul dezavantaj mare al corporațiilor este că sunt dublu impozitate. Deci, atunci când o corporație realizează profit, corporația este impozitată. În plus, atunci când un acționar primește un dividend din acțiunile sale, este impozitat și pe suma pe care o primește.

O C-Corporație are foarte mult sens dacă nu sunteți rezident în SUA și doriți să aveți acțiuni la o companie pe care apoi să le transferați cu ușurință altor investitori sau angajați.

Cu toate acestea, dacă sunteți rezident al SUA, de obicei nu este recomandat să formați o C-Corporație - o S-Corporație ar putea fi o opțiune mai bună.


S-Corporație

O S-Corporatie este o corporație națională și nu este disponibilă pentru rezidenții din afara SUA. Evită dubla impozitare și este, în schimb, impozitată doar ca S-Corporatie. Astfel, dacă sunteți rezident în SUA și doriți să începeți o afacere în țară, o S-Corporatie ar fi o opțiune mai bună decât o C-Corporatie.

Cea mai mare diferență între o S-Corporatie și un SRL (LLC) este structura fiscală. Dacă ați deschis un SRL (LLC) și nu alegeți să fiți impozitat ca S-Corporatie, veți fi impozitat ca proprietar unic; iar dacă compania dumneavoastră are mulți proprietari — un parteneriat. Deci, toate veniturile pe care le faceți (sau le pierdeți) cu SRL-ul (LLC) dvs. vor trece prin declarația dvs. de impozit și vor fi impozitate doar aici.

Cu o S-Corporatie, pe de altă parte, puteți alege să vă plătiți un salariu. Acest lucru vă va permite să păstrați banii în afacerea dvs. și să nu îi treceți prin declarația de impozit pe venit.

În funcție de mărimea profitului afacerii tale, unul sau altul vă va putea economisi mai mulți bani în taxe.

Rețineți că nu puteți fi acționar într-o S-Corporatie dacă nu sunteți rezident în SUA.


Interprindere unică

Acum, cel mai simplu mod de a începe orice afacere în SUA este de a forma o întreprindere unică. Din punct de vedere tehnic, este cel mai simplu tip de afacere care nu necesită depuneri oficiale.

Veți fi considerat automat proprietar unic dacă sunteți implicat în activități comerciale, dar nu ați înregistrat nicio entitate comercială.

Există un dezavantaj major de a forma o întreprindere unică - veți fi personal răspunzător pentru toate problemele de afaceri. Practic, aceasta înseamnă că activele și pasivele companiei tale nu sunt separate de activele și pasivele tale personale. Astfel, poți fi tras personal la răspundere pentru toate datoriile și obligațiile companiei tale.


Înregistrarea afacerii in SUA

Odată ce v-ați decis ce tip de companie doriți să formați, va trebui să parcurgeți procesul de înregistrare a companiei. Va trebui să parcurgeți toți pașii necesari pentru a vă înregistra afacerea înainte de a începe operațiunile în SUA.

În funcție de tipul de companie pe care îl formați, precum și de statutul dumneavoastră juridic în SUA, procedurile exacte de constituire pot diferi.

De asemenea, va trebui să vă gândiți la următoarele:

  • Locație. Unde intenționați să desfășurați operațiuni și unde doriți să vă înființați compania? Pe ce se bazează decizia ta? Luați în considerare opțiunile lanțului de aprovizionare, disponibilitatea personalului calificat, serviciile de asistență necesare și infrastructura generală. Unele locații pot oferi, de asemenea, stimulente fiscale și proceduri simplificate de înregistrare a afacerilor pentru expatriați.
  • Obținerea unui EIN (Număr de identificare a angajatorului). Acesta este un număr care este emis de Serviciul fiscal al SUA (IRS) pentru a identifica o afacere. Aveți nevoie de un EIN pentru a desfășura activități de afaceri în mod legal în SUA. Dacă sunteți cetățean american și aveți un număr de securitate socială, puteți aplica pentru EIN direct de pe site-ul IRS. Dacă nu sunteți rezident în SUA, puteți obține un EIN străin. Cu toate acestea, procesul de obținere a acestuia va diferi de cel destinat cetățenilor americani.
  • Obținerea unei adrese poștale din SUA. Dacă aveți deja o adresă de afaceri, o puteți utiliza ca adresă poștală. Aici va ajunge toată corespondența referitoare la compania dumneavoastră. Dacă nu aveți încă o adresă de afaceri, puteți utiliza un serviciu care vă va oferi una. Acest serviciu se va asigura că toată corespondența pe care o primiți pentru compania dumneavoastră va fi transmisă acolo unde specificați.
  • Deschiderea unui cont bancar din SUA. Dacă vă aflați în prezent în SUA, puteți deschide personal un cont bancar. Cu toate acestea, dacă doriți să deschideți un cont din afara SUA, lucrurile pot fi mai complicate. Puteți încerca să deschideți un cont de la distanță folosind un serviciu special, să deschideți un cont în SUA printr-o bancă din țara dvs. de origine sau, dacă acestea nu funcționează, să zburați în SUA pentru a deschide un cont personal. În general, pentru a deschide un cont bancar în SUA, veți avea nevoie de următoarele documente:
    • EIN
    • Copie a statutului de organizare al companiei dvs
    • Acorduri de proprietate (dacă deschideți un LLC)
    • Și pașaportul
  • Obținerea unei asigurări de afaceri. Asigurarea de afaceri vă va proteja de posibilele costuri neașteptate asociate cu conducerea unei companii. Acestea pot fi legate de dezastre naturale, accidente, procese și așa mai departe. În general, este recomandabil să vă asigurați afacerea pentru a evita orice probleme conexe în cazul în care ceva nu merge bine.
  • Obținerea unui ITIN (Număr individual de identificare fiscală). Dacă nu sunteți cetățean american și nu aveți un număr de securitate socială, va trebui, de asemenea, să obțineți un ITIN. Acesta este un număr emis de IRS celor care au nevoie de o identificare a contribuabilului din SUA, dar nu au un număr de securitate socială. Va trebui să contactați IRS și apoi să urmați pașii necesari pentru a aplica pentru ITIN.
  • Înțelegerea configurației fiscale și declararea taxelor. Este recomandat să consultați un contabil cu privire la procedurile fiscale aferente pentru afacerea dvs. Cu o consultație profesională, vi se pot recomanda și modalități de reducere a impozitelor.
  • Vânzători Amazon FBA: impozitare. Rețineți că, dacă nu sunteți rezident în SUA și singura dvs. activitate în țară este să vindeți produse pe Amazon, nu sunteți supus impozitului federal pe venit.
  • Menținerea separată a conturilor dvs. de afaceri și personale. Menținerea financiară separată vă va ajuta să vă asigurați că nu sunteți personal răspunzător pentru obligațiile financiare ale companiei dvs. (dacă formați un LLC).
  • Obținerea tuturor licențelor de afaceri necesare și protejarea proprietății tale intelectuale. Dacă intenționați să operați în zone care necesită o licență specială, va trebui să vă informați cu unitățile administrative corespunzătoare despre prețurile obținerii acestei licențe. Dacă trebuie să vă protejați proprietatea intelectuală sau intenționați să depuneți patente, va trebui să analizați și procesele conexe.
  • Menținerea afacerii dvs. și plata taxelor aferente la timp. Odată ce v-ați înființat compania, va trebui să o mențineți în totalitate în conformitate cu legile și reglementările SUA. Nerespectarea acestui lucru poate duce la pierderea activelor companiei.

Important:

Pornirea unei mici afaceri în SUA este ca orice altă țară. Este esențial să faceți cercetări de piață, să aveți un plan de afaceri atent gândit și să vă asigurați capitalul necesar pentru a vă pune planul în acțiune. U.S. Small Business Administration este o agenție oficială guvernamentală care ajută la consilierea și asistența proprietarilor de întreprinderi mici.


Considerente legate de viză

Cei care dețin o Carte Verde și sunt, prin urmare, rezidenți legali în SUA, nu trebuie să-și facă griji cu privire la această secțiune. Cu toate acestea, orice alt cetățean străin va trebui să ia în considerare cu atenție opțiunile de viză. Cele mai frecvente trei tipuri de viză folosite pentru expații care încep o afacere în SUA sunt vizele E-1, E-2 și EB-5.


Viza de comerciant E-1

O viză de comerciant este o opțiune pentru managerii sau specialiștii care sunt implicați în comerțul internațional. Le permite să intre în SUA și să continue tranzacționarea. În acest caz, „comerț” include tranzacțiile comerciale cu bunuri sau în servicii precum bancar, asigurări, turism sau consultanță.


E-2 Viza de investitor

Această viză permite expaților fie să înceapă o nouă afacere, fie să cumpere o afacere existentă pe care o vor gestiona direct. Sumele investițiilor variază în funcție de tipul de afacere și, deși aceasta este o viză de non-imigrant (adică nu duce la cetățenie), este valabilă pe termen nelimitat atâta timp cât continuați să conduceți afacerea.


EB-5 Viză pentru investitori imigranți

Cunoscută sub denumirea de „Cartea Verde de un milion de dolari”, această viză este disponibilă celor cu o sumă mare de capital pe care o vor investi în mod activ într-o afacere nouă sau existentă. Investiția minimă este de 500.000 USD pentru zonele rurale sau 1.000.000 USD în zonele urbane. Trebuie să dovediți că fondurile dvs. provin dintr-o sursă legitimă și că investiția dvs. va avea ca rezultat crearea a cel puțin zece locuri de muncă cu normă întreagă. Cu această viză de investitor, puteți obține o carte verde pentru rezidența permanentă.

În funcție de situația dvs., alte opțiuni posibile de viză pot include o viză de muncă temporară sau o viză de familie (dacă aveți rude sau un soț în SUA). Rețineți, totuși, că aceste tipuri de vize nu sunt destinate șederii în SUA mai mult decât este specificat și veți fi limitat în activitățile pe care le puteți face în timp ce vă aflați în țară.

Este întotdeauna o idee bună să faceți niște cercetări generale înainte de a face planuri. Cu toate acestea, odată ce ați decis să veniți în Statele Unite pentru a înființa o companie, vă recomandăm să consultați un profesionist calificat în domeniul vizelor cu privire la opțiunile dvs.


Link-uri utile:

Administrația pentru Afaceri Mici din SUA
Serviciului de venituri interne (IRS).
ITIN al Serviciului Fiscal Intern
Vize americane
U.S Small Business Administration
Formați o corporație sau o afacere (Alabama)
Formați o corporație sau o afacere (Alaska )
Formați o corporație sau o afacere (Arkansas)
Formați o corporație sau o afacere (Arizona)
Formați o corporație sau o afacere (California)
Formați o corporație sau o afacere (Connecticut)
Formați o corporație sau o afacere (Carolina Nord)
Formați o corporație sau o afacere (Carolina Sud)
Formați o corporație sau o afacere (Columbia District of)
Formați o corporație sau o afacere (Colorado)
Formați o corporație sau o afacere (Delaware)
Formați o corporație sau o afacere (Dakota de Nord)
Formați o corporație sau o afacere (Dakota de Sud)
Formați o corporație sau o afacere (Florida)
Formați o corporație sau o afacere (Georgia)
Formați o corporație sau o afacere (Hawaii )
Formați o corporație sau o afacere (Idaho)
Formați o corporație sau o afacere (Illinois)
Formați o corporație sau o afacere (Indiana)
Formați o corporație sau o afacere (Iowa)
Formați o corporație sau o afacere (Kansas)
Formați o corporație sau o afacere (Kentucky)
Formați o corporație sau o afacere (Louisiana)
Formați o corporație sau o afacere (Massachusetts)
Formați o corporație sau o afacere (Maine)
Formați o corporație sau o afacere (Maryland)
Formați o corporație sau o afacere (Michigan)
Formați o corporație sau o afacere (Minnesota)
Formați o corporație sau o afacere (Mississippi)
Formați o corporație sau o afacere (Missouri)
Formați o corporație sau o afacere (Montana)
Formați o corporație sau o afacere (New Hampshire)
Formați o corporație sau o afacere (New York)
Formați o corporație sau o afacere (New Jersey)
Formați o corporație sau o afacere (Nebraska)
Formați o corporație sau o afacere (Nevada)
Formați o corporație sau o afacere (New Mexico)
Formați o corporație sau o afacere (Ohio)
Formați o corporație sau o afacere (Oklahoma)
Formați o corporație sau o afacere (Oregon)
Formați o corporație sau o afacere (Pennsylvania)
Formați o corporație sau o afacere (Rhode Island)
Formați o corporație sau o afacere (Tennessee)
Formați o corporație sau o afacere (Texas)
Formați o corporație sau o afacere (Utah)
Formați o corporație sau o afacere (Vermont)
Formați o corporație sau o afacere (Virginia)
Formați o corporație sau o afacere (Virginia de Vest)
Formați o corporație sau o afacere (Wisconsin)
Formați o corporație sau o afacere (Wyoming)
Formați o corporație sau o afacere (Washington )

Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *