Pentru a calatori in SUA



Oricine vizitează Statele Unite ar trebui să cerceteze cerințele pentru intrarea în țară cu mult înainte de data călătoriei. Deținătorii de pașapoarte din țările UE și altele, cum ar fi Australia, Coreea de Sud, Japonia și alte câteva, au o scutire de viză pentru o ședere de până la 90 de zile. Călătorii din toate celelalte țări trebuie să solicite și să fie în posesia unei vize de turist pentru a intra în S.U.A.


Programul de scutire de viză din SUA

Programul de scutire de viză din SUA se aplică cetățenilor a 38 de țări. Acești deținători de pașapoarte trebuie pur și simplu să completeze o verificare și o cerere prin Sistemul electronic de autorizare de călătorie (ESTA). Odată aprobat, călătorilor li se va acorda intrarea în SUA pentru un sejur de afaceri sau turistic de până la 90 de zile. Vizitatorii pot solicita aprobarea ESTA de îndată ce încep să planifice o călătorie și cu până la 72 de ore înainte de zbor.

Toți solicitanții ESTA trebuie să aibă un pașaport electronic care poate fi citit automat cu o fotografie digitală. Odată ce formularul de cerere este trimis online, un răspuns va fi generat de către sistem aproape instantaneu. Dacă autorizația este refuzată, o cerere de viză trebuie depusă la cel mai apropiat consulat sau ambasada americană. Dacă un răspuns este în așteptare, răspunsul final trebuie trimis în 72 de ore. Orice solicitant poate monitoriza progresul dosarului său pe site-ul web ESTA. Se pot aplica taxe.


Bine de stiut

Scutirea de viză se aplică cetățenilor din: Andorra, Australia, Austria, Belgia, Brunei, Chile, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Japonia, Coreea, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Țările de Jos, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, San Marino, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Taiwan și Regatul Unit.


Alți vizitatori în S.U.A.

Dacă nu sunteți cetățean dintr-una dintre țările enumerate mai sus, trebuie să vizitați o ambasada sau un consulat al Statelor Unite ale Americii în țara dvs. de origine și să solicitați o viză de nonimigrant. Vizitatorii temporari din motive de afaceri ar trebui să solicite o viză B-1 și toți ceilalți pentru o viză de tip B-2. Toți solicitanții trebuie să aibă un pașaport valabil pentru cel puțin șase luni după perioada de ședere, o cerere de viză pentru nonimigranți (Formularul DS-160), o fotografie de dimensiunea pașaportului, conform cerințelor SUA și să plătească o taxă de cerere de 160 USD. Solicitanții trebuie, de asemenea, să programeze și să participe la un interviu pentru viză la ambasada sau consulatul SUA din țara de aplicare. La această programare, un ofițer consular vă va spune dacă sunt necesare documente suplimentare, dacă viza este aprobată și cum vă va fi returnat pașaportul.

Înainte de sosirea în Statele Unite, compania aeriană vă va furniza un Formular I-94 Înregistrare de sosire/plecare. La sosirea la vama SUA, ofițerul de imigrare vă va ridica formularul, va detașa cuponul și îl va atașa la pașaportul dumneavoastră. Când intrați în SUA, trebuie să vă trimiteți amprentele digitale și să vă digitalizați fotografia de către serviciile de imigrare. Dacă refuzați, nu veți avea voie să intrați în țară.


Important:

Nu pierdeți I-94. Va trebui să îl returnați la părăsirea S.U.A.

Daca totusi ati pierdut forma I-94 o puteti recupera pe situl oficial apasati aici

Dacă plecarea finală din SUA este pe uscat sau prin port, trebuie să trimiteți atât cuponul I-94, cât și documentația că ați părăsit Statele Unite la adresa de mai jos.

Coleman Data Solutions
Attn: NIDPS (I-94)
Box 7965
Akron, OH 44306
USA

Călătorii care părăsesc SUA cu avionul trebuie să-și păstreze cuponul I-94 și înregistrarea de zbor, deoarece tot traficul de zboruri comerciale este verificat independent.


Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *