Programe de imigrare în Saskatchewan

imigrare în Saskatchewan


Doriți să vă stabiliți definitiv în provincia Saskatchewan? Iată câteva informații care să vă ajute cu programele de imigrare disponibile în zonă.

Dacă doriți să vă mutați în Saskatchewan, vă puteți înregistra la Saskatchewan Immigrant Nominee Program (SINP). Acesta este un program care vă permite să fiți selectat în una dintre următoarele trei categorii:

  • Muncitori calificați
  • Experiență în Saskatchewan
  • Fermierii
  • Antreprenori

Termenii și condițiile SINP se pot modifica în orice moment. În plus, anumite categorii pot fi închise atunci când se ating cotele din Saskatchewan.

Dacă sunteți selectat, veți primi un certificat de nominalizare care vă va facilita procesul de solicitare a statutului de rezident permanent în Canada. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web al Serviciului Canadian de Imigrare.


Muncitori calificați

Dacă doriți să aplicați pentru clasa de muncitor calificat, o puteți face dacă aveți deja o ofertă de muncă de la un angajator în Saskatchewan sau dacă locul dvs. de muncă este pe lista de locuri de muncă solicitate în Saskatchewan sau dacă sunteți deja acceptat în Categoria Express de intrare a serviciilor de imigrare din Canada.


Experiență în Saskatchewan

Pentru a aplica în această categorie, trebuie să locuiți deja în Saskatchewan cu un permis valabil. Cerințele pot varia în funcție de profilul dvs.


Deținătorii unui permis de muncă valabil

Puteți aplica în această categorie dacă lucrați în Saskatchewan de cel puțin șase luni, cu un permis de muncă valabil și îndepliniți următoarele condiții:

  • aveți o ofertă pentru un loc de muncă permanent cu normă întreagă încadrat în categoriile A, B sau 0 din Clasificarea Națională a Ocupațiilor (NOC).
  • sunteți în posesia unei scrisori de aprobare solicitată de angajator prin intermediul SINP.
  • poziția pentru care aveți o ofertă de muncă permanentă trebuie să fie aceeași poziție pe care ați fost în Saskatchewan de cel puțin șase luni la același angajator.
  • jobul dvs. este în categoria NOC 0, trebuie să dovediți că nivelul de limbă este cel puțin nivelul 4 din Canadian Language Benchmarks (CLB).
  • Dacă, în Saskatchewan, exercitarea profesiei dumneavoastră este supravegheată de un ordin profesional, trebuie să vă dovediți eligibilitatea pentru acest ordin.

Absolvenți în Canada

Această subcategorie este destinată persoanelor care au obținut o diplomă canadiană post-secundară de la o instituție recunoscută. Iată cerințele pe care trebuie să le îndepliniți dacă ați absolvit în Saskatchewan:

  • aveți un permis de muncă postuniversitar valabil
  • aveți o ofertă de muncă permanentă de la un angajator din Saskatchewan pentru un post în domeniul dvs. de studiu
  • ai lucrat cel puțin șase luni (690 de ore) în Saskatchewan
  • sunteți în posesia unei scrisori de aprobare solicitată de viitorul angajator prin intermediul SINP

Dacă postul tău aparține categoriei 0 a NOC, trebuie să dovedești că nivelul tău de limbă este cel puțin nivelul 4 din Canadian Language Benchmarks (CLB).

Dacă ați absolvit în afara Saskatchewan, trebuie, pe lângă condițiile de mai sus, să fi efectuat cel puțin opt luni de studii cu normă întreagă.


Șoferi de camion

Puteți aplica în această subcategorie dacă lucrați de cel puțin șase luni pentru o companie de transport din Saskatchewan, recunoscută de SINP. Prin urmare, trebuie să aveți deja un permis de muncă valabil eliberat după o evaluare a impactului pe piața muncii (LMIA). De asemenea, trebuie să depuneți o ofertă de muncă permanentă, cu normă întreagă, de la actualul angajator și să obțineți scrisoarea de aprobare solicitată de angajator prin SINP. În plus, trebuie să fiți în posesia permisului de conducere Saskatchewan Clasa 1A. În cele din urmă, trebuie să atingeți nivelul 4 sau mai mare al CLB.


Specialiști în sănătate

Dacă aveți un permis de muncă temporar, ați lucrat cel puțin șase luni în sectorul sănătății ca asistent medical, medic sau alt profesionist din domeniul sănătății, aveți o ofertă permanentă de muncă cu normă întreagă și dacă îndepliniți cerințele profesiei dumneavoastră în Saskatchewan , ai putea fi selectat in categoria profesionistilor din domeniul sanatatii.


Profesionişti în industria hotelieră/restaurante

Persoanele care au lucrat în industria restaurantelor și hoteliere în Saskatchewan de cel puțin șase luni sau 960 de ore de muncă pot aplica la această subcategorie. De asemenea, trebuie să fi absolvit liceul și să fi ajuns la nivelul 4 sau mai mare la limba engleză la CLB. Dacă sunteți candidat, va trebui să obțineți o ofertă de muncă permanentă cu normă întreagă de la un angajator recunoscut de Saskatchewan și să trimiteți scrisoarea de aprobare solicitată de angajator prin SINP.


Angajati in sectorul agricol

Dacă doriți să lucrați în Saskatchewan ca muncitor agricol sau angajat de pepinieră și seră, trebuie să aveți o ofertă de muncă permanentă cu normă întreagă de la un angajator din Saskatchewan și trebuie să fi lucrat pentru acel angajator de cel puțin 6 luni în aceeași poziție cu un permis temporar valabil. Trebuie să fi absolvit studii medii sau superioare și să dovediți că nivelul de limbă este la nivelul 4 sau mai mare al CLB. În cele din urmă, trebuie să aveți în posesia dumneavoastră o scrisoare de aprobare solicitată de angajator prin intermediul SINP.


Fermierii

Dacă doriți să lucrați în Saskatchewan ca fermier, trebuie să aveți 500.000 $ CND sau 300.000 $ CND (dacă aveți sub 40 de ani) și o bună experiență în agricultură. Va trebui să vă angajați să cumpărați o fermă sau un teren agricol în provincie. Mai întâi va trebui să vizitați regiunea și să vă întâlniți cu un reprezentant SINP.


Antreprenori

Pentru a vă depune cererea la categoria antreprenori, trebuie mai întâi să vă exprimați interesul, online. Dacă îndeplinești criteriile minime de eligibilitate, vei fi apoi acceptat într-un grup de candidați în care vei fi clasat în funcție de profilul tău și de o grilă de puncte. Candidații de top vor fi invitați să aplice la categoria Antreprenor.

Este necesară experiență de cel puțin trei ani ,în ultimii zece, în managementul afacerilor. De asemenea, va trebui să dovediți că aveți un minim de 500.000 $ CND și că faceți o investiție de cel puțin 300.000 $ CND în Regina și Saskatoon sau cel puțin 200.000 $ CND în altă parte în Saskatchewan. Această investiție trebuie să fie de cel puțin 1 milion $ CND dacă veți deține mai puțin de o treime din afacere.

Dacă ești invitat să aplici, va trebui să pregătești un plan de afaceri care să arate că compania ta va crea locuri de muncă în zonă.


Link-uri utile:

Programul de candidaturi pentru imigranți din Saskatchewan (SINP)
SaskJobs
Cariere în sănătate în Saskatchewan
Portalul oficial de locuri de muncă din Canada


Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *