Studiază în Canada


Așteptați cu nerăbdare să studiați în Canada? Găsiți tot ce trebuie să știți despre formalitățile legate în acest articol.

Pentru a studia în Canada, va trebui să urmați câteva proceduri. În primul rând, trebuie să alegeți universitatea canadiană la care doriți să vă înscrieți și să îndepliniți formalitățile necesare.

Ar trebui să începeți procedurile cu cel puțin opt luni înainte de plecare. Universitățile canadiene procesează, în general, cererile din noiembrie până în aprilie. Trimiteți dosarul complet fiecărei universități la care doriți să aplicați. Taxele pot varia în funcție de diferitele universități. Pentru a fi eligibil, trebuie să dețineți o diplomă de licență sau orice altă diplomă echivalentă. Unele universități din Canada vă pot cere să vă dovediți nivelul de engleză prin teste formale, cum ar fi IELTS (International English Language Testing System) și TOEFL (Test of English as a Foreign Language).


Proceduri

Trebuie să solicitați un permis de rezidență temporară pentru studenți dacă intenționați să rămâneți în Canada mai mult de șase luni. Puteți contacta Ambasada Canadei din zona dumneavoastră pentru a solicita un permis. Trebuie să ai un pașaport valabil, o scrisoare de acceptare de la universitatea în care ai fost admis, dovada responsabilității financiare care să justifice că poți satisface financiar nevoile tale pe durata șederii fără a fi nevoit să lucrezi, precum și un certificat medical și cazier judiciar în unele cazuri. Se pot aplica taxe de tranzacție.


Universități Canadiene

Universitățile canadiene sunt finanțate de guvernul național, dar programele care sunt oferite sunt gestionate independent de diferitele provincii și teritorii. Diplomele acordate de aceste universități sunt modelate după cele ale sistemului american, făcându-le recunoscute la nivel internațional și facilitând astfel echivalența în studiile ulterioare.


Bine de știut:

Studenții străini care dețin titluri profesionale canadiene și o experiență de lucru în Canada pot solicita rezidența permanentă fără a fi nevoiți să părăsească Canada. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul de imigrație canadian.


Link-uri utile:

Imigrare și cetățenie în Canada
Universitatea McGill
Universitatea din Toronto
Universitatea din Columbia Britanică
Universitatea din Alberta
Universitatea din Montréal
Universitatea McMaster
Universitatea din Waterloo
Universitatea din Calgary
Universitatea de Vest
Universitatea Queen

Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook


Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *