Studiază în Regatul Unit


Marea Britanie este una dintre cele mai populare destinații din lume pentru studiile de învățământ superior. Astăzi, opt universități din Marea Britanie se află în primele 50 de clasamente globale, Universitatea Oxford și Universitatea Cambridge fiind în primele cinci la nivel global. Aproximativ 400 de universități și colegii din Marea Britanie oferă o gamă largă de materii de studiu în toate industriile. Deținerea unei diplome de la o instituție de învățământ superior din Marea Britanie este foarte apreciată de angajatorii din întreaga lume. Prin urmare, Regatul Unit se numără printre destinațiile preferate ale studenților internaționali, făcând campusurile din Marea Britanie noduri multiculturale și centre de schimb de cunoștințe notabile.


Sistemul de învățământ superior din Marea Britanie

Învățământul superior în Marea Britanie urmează școala secundară (alias liceul). După liceu, studenții britanici susțin un examen național pentru a fi candidați la universitate. Diferența dintre o instituție de învățământ suplimentar și o universitate este că cea din urmă eliberează diplome, în timp ce prima pregătește studenții pentru o diplomă. Schimbările în statutul universităților și alte modificări legislative legate de învățământul superior trec prin Legea privind învățământul avansat și superior din 1992 și Legea companiilor din 2006.

Există două tipuri de universități în Marea Britanie: The Red Brick/Russel Group și The Metropolitan University. Universitățile metropolitane sunt mai puternice în cursuri practice, acceptă note mai mici și sunt, în general, slab cotate. Obținerea unui loc de muncă în industrii specifice este posibilă datorită cursurilor practice, mai ales atunci când sunt necesare cunoștințe practice. Pe de altă parte, aveți nevoie de note mari pentru a intra în grupul Redbrick/Russel. Notele cerute depind de universitate și de subiectul de studiu. Concurența este acerbă și strânsă datorită unui număr mare de aplicații și a locurilor limitate. Unele universități precum Cambridge și Oxford selectează studenții în funcție de dosarele școlare ale solicitantului, eseurile trimise și rezultatul interviului.

O universitate poate oferi diferite niveluri de învățământ superior: diplomă de licență, masterat, doctorat. De asemenea, unele universități acordă diplome postuniversitare și certificate postuniversitare de educație (PGCE), care sunt de grade profesionale pentru profesori. O diplomă de licență este de obicei un program de studii de trei ani cu scutirea de cursuri tip sandwich, care sunt de patru ani, deoarece includ un an la locul de muncă. De obicei, diplomele de master durează un an, dar dacă se bazează pe cercetare, pot dura doi ani. Doctoratele sunt de trei ani.

Universitățile elaborează cele mai multe programe, iar guvernul nu are un cuvânt de spus în curriculum. Cu toate acestea, nu este cazul calificărilor cadrelor didactice, care sunt supravegheate de Oficiul pentru Standarde în Educație și Servicii și Competențe pentru Copii (Ofsted). Oficiul pentru Acces Echitabil (OfFA) are mult de spus cu privire la procedurile de admitere ale fiecărei universități, promovând accesul echitabil la învățământul superior, având în vedere incluziunea.


Important:

Dacă nu ați susținut examenele GCE A-Level UK, puteți fi acceptat într-un program de licență într-o universitate din Marea Britanie pe baza diplomei de bacalaureat european sau a SAT-urilor din SUA. În plus, trebuie să aveți o bună cunoaștere a limbii engleze și o dovadă a acesteia sub forma unui certificat IELTS sau TOEFL.


Admiterea la universitate în Marea Britanie

Cererea pentru cursuri de licență în Marea Britanie se face online pe site-ul web UCAS (Serviciul de admitere a universităților și colegiilor). Odată cu formularul de cerere, veți primi și informații complete despre procedurile de înregistrare. Pentru a găsi codurile de subiecte potrivite și pentru a completa formularul corect, consultați directorul de cursuri care este clasificat pe subiecte. Când vă alegeți universitatea, vi se recomandă să luați în considerare următoarele:

  • Care cursuri te interesează?
  • Care sunt notele necesare pentru a fi acceptate?
  • Este necesar un interviu sau un eseu?
  • Îți poți permite taxele de școlarizare?
  • Care este costul vieții, mai ales în ceea ce privește cazarea?
  • Există granturi și burse disponibile pentru studenții internaționali?
  • Unde se află universitatea?
  • Este o universitate în campus sau o universitate de oraș?

Veți avea șanse mai mari de admitere în Marea Britanie atunci când aplicați la numărul maxim de instituții posibile (cinci). Asigurați-vă că cel puțin unul dintre ei acceptă studenți cu note mai mici ca plan de rezervă, mai ales dacă aveți note mai mici. Rețineți că există o concurență acerbă și cu cât aveți notele mai mici, cu atât este mai greu să învingeți concurența. Formularele de înscriere trebuie returnate până la 1 septembrie și 15 ianuarie ale anului care precede începerea unui nou calendar academic (15 octombrie pentru Universitatea din Cambridge și Oxford sau dacă urmați studii medicale). Dacă încă nu ați primit notele, puteți aplica în continuare prin UCAS, iar dacă sunteți acceptat, veți primi o ofertă provizorie cu condiția să fi obținut notele necesare. Studenții postuniversitari pot aplica direct la universitatea aleasă dacă îndeplinesc cerințele stabilite.

Iată o listă de verificare a aplicării la o universitate din Marea Britanie:

  • Cunoaște-ți termenele limită.
  • Completați cu atenție formularul de cerere și cereți sfatul dacă este necesar.
  • Scrieți o declarație personală convingătoare
  • Obțineți referințele academice

Studenți internaționali și din UE

Principalele motive pentru care studenții internaționali aleg să studieze în Marea Britanie sunt standardele înalte de educație oferite de instituțiile de învățământ superior din Marea Britanie, recunoașterea, și respectul câștigurilor unei diplome din Marea Britanie la nivel mondial, făcând CV-ul tău să iasă în evidență atunci când aplici pentru locuri de muncă. De asemenea, diplomele din Marea Britanie durează mai puțin timp pentru a fi finalizate și costă mai puțin decât diplomele din SUA, de exemplu. Prin urmare, este firesc ca comunitatea studenților internaționali să fie atât de vastă în Marea Britanie.

Alegerea unei universități din Marea Britanie dintre multele disponibile este o sarcină dificilă și necesită multă cercetare. Clasamentul universității acoperă o mulțime de elemente diferite, cum ar fi satisfacția studenților și eficiența predării. Cu toate acestea, poate fi mai important să vedeți cât de bine cotată este universitatea pentru materia pe care doriți să o studiați. Puteți găsi grupuri de absolvenți pe rețelele sociale și puteți citi recenziile absolvenților sau contactați studenții pentru feedback.


Sfat

Nu este întotdeauna posibil ca studenții internaționali să participe la o zi a porților deschise a universității, în special în timpul restricțiilor de călătorie cauzate de COVID-19 și a riscurilor pentru sănătate implicate. Cu toate acestea, participarea la o zi a porților deschise în persoană vă va ajuta să înțelegeți cultura universității și să vă dați seama dacă este potrivită pentru dvs., pentru valorile și aspirațiile dvs. Pe lângă faptul că veți simți universitatea, veți avea șansa de a explora orașul în care se află universitatea.


Bine de stiut

British Council organizează în mod regulat evenimente de învățământ superior în cele 40 de țări pe care operează. La aceste evenimente, puteți întâlni personalul universitar, puteți participa la prezentări, puteți întâlni specialiști UCAS și puteți afla mai multe despre experiențele universitare din Marea Britanie. Intrarea la aceste evenimente este de obicei gratuită, dar înregistrarea online ar putea fi esențială.


Vize de student

Studenții internaționali și din UE cu vârsta de 16 ani sau peste care au fost acceptați la o universitate din Marea Britanie trebuie să solicite o viză de student la ambasada sau consulatul britanic din țara lor de origine. Universitatea trebuie să fie autorizată să sponsorizeze studenți și, prin urmare, să fie listată în registrul sponsorilor studenților. Așadar, pentru a depune cererea pentru viză de student trebuie să aveți o ofertă necondiționată de la o universitate recunoscută care are o licență de sponsor, să aveți un număr de referință al Confirmării de Acceptare pentru Studii (CAS), să aveți suficienți bani pentru taxele de curs și să vă întrețineți pe durata dvs. studii, plătiți pentru asistența medicală din Regatul Unit (taxa de asistență medicală) și dovediți un nivel bun de limba engleză.

Dacă aplicați pentru o viză de student din afara Regatului Unit, puteți aplica cu șase luni sau mai puțin înainte de începerea cursului. Viza de student costă 348 GBP (solicitare din afara Regatului Unit) sau 475 GBP (solicitare din interiorul Regatului Unit) și durează de obicei între doi și cinci ani, în funcție de nivelul de curs și de vârsta solicitantului. Eliberarea sau respingerea vizei de student durează aproximativ trei săptămâni. Odată ce ai viza de student, poți ajunge în Marea Britanie cu o lună înainte de a începe cursul.


Bine de stiut

O viză de student poate fi prelungită, schimbată la o viză de absolvent de doi ani sau poate înlocui o altă viză dacă solicitantul se află deja în Regatul Unit.


Link-uri utile:

Înregistrați-vă pentru sponsori
Supliment pentru sănătate

Taxe de școlarizare și împrumuturi pentru studenți în Marea Britanie

Taxele de școlarizare sunt destul de mari în Regatul Unit. Cu toate acestea, studenții pot beneficia de burse oferite de universități sau organizații private și de împrumuturi pentru studenți finanțate de guvern. Taxele de școlarizare pot ajunge până la 38.000 GBP pe an pentru un student internațional cu normă întreagă la un nivel de licență și până la 9.250 GBP pe an pentru studenții de acasă care studiază în Marea Britanie. Taxele de școlarizare acoperă cursuri și seminarii, accesul la bibliotecile campusului și la facilități precum laboratoarele, dar nu acoperă manualele, costurile de trai și excursiile neobligatorii. Pentru studii la nivel de master, costul este între 11.000 și 50.000 de lire sterline. Studenții care iau în considerare să aplice pentru sprijin financiar cu taxe de școlarizare și cheltuieli de trai sau finanțare pentru cercetare ar trebui să își cerceteze opțiunile din timp, deoarece termenele limită pentru burse pot fi chiar cu un an înainte de data de începere a cursului.


Important:

Taxele de școlarizare variază de la o universitate la alta, așa că nu faceți niciun buget înainte de a consulta biroul studenților internaționali de la universitatea dvs. Ofertele de acceptare sunt întotdeauna condiționate de plata taxelor de școlarizare.

Diferite tipuri de premii ajută la costurile de trai și de școlarizare și, chiar dacă termenii sunt folosiți interschimbabil, oferă un alt tip de sprijin din partea unui alt organism de acordare. O bursă, de exemplu, este oferită studenților care excelează în mediul academic, sport sau muzică și acoperă taxele de școlarizare și unele sau toate costurile de trai. Pe de altă parte, o bursă acoperă unele costuri de trai și este acordată studenților din familiile cu venituri mici, studenților cu persoane aflate în întreținere, studenților din medii subreprezentate sau studenților cu dizabilități ca plată unică. Împrumuturile guvernamentale pentru studenți din Regatul Unit pot fi taxe de școlarizare sau împrumuturi pentru costurile de trai care acoperă chirie, călătorie, cărți și alte cheltuieli. Împrumuturile pentru studenți din Regatul Unit trebuie să fie rambursate, nu înainte ca studentul să-și termine studiile și numai atunci când venitul de la angajare depășește o anumită sumă de bani. Prin urmare, suma rambursată lunară se bazează pe venitul absolventului, nu pe cât a împrumutat.


Sfat

Când căutați finanțare, verificați companii și organisme profesionale din industria dvs. de interes (de exemplu, inginerie, tehnologie, știință etc.) și organizații caritabile care lucrează cu grupuri și medii care se potrivesc cu ale dvs.


Link-uri utile:

Finanțare și sprijin din partea cercetărilor și inovației din Marea Britanie
Programul de finanțare pentru cercetare și inovare Orizont Europa

Schimbări pentru studenții din UE din cauza Brexit-ului

Studenții UE (cu excepția cetățenilor Irlandezi) care sosesc pentru o diplomă 2021-2022 în Regatul Unit după 31 decembrie 2020, nu sunt eligibili pentru taxe de locuință sau împrumuturi pentru taxe de școlarizare din Regatul Unit. În plus, la fel ca toți studenții internaționali, studenții din UE vor trebui să solicite o viză de student, care va acoperi durata cursului și poate fi schimbată într-o viză de absolvent de doi ani după finalizarea studiilor și dovedirea că îndeplinesc cerințe specifice. Dacă găsești un loc de muncă, poți trece la o viză de muncă. Valoarea taxelor internaționale depinde de universitate, diplomă și curs de studii. Prin urmare, studenții acceptați trebuie să se adreseze universității și să se întrebe despre taxele lor.


Bine de stiut

Studenții noi din UE care sosesc în Marea Britanie pentru anul universitar 2021-2022 nu sunt eligibili pentru împrumuturi pentru taxe de școlarizare. Cu toate acestea, este la latitudinea fiecărei universități să decidă dacă va acorda burse studenților europeni.

Calificările academice din Regatul Unit vor fi în continuare recunoscute în UE.


Link-uri utile:

Viza de absolvent

Lucru pentru studenți și absolvenți în Marea Britanie

O viză de student în Regatul Unit vă permite să lucrați până la 20 de ore pe săptămână.

Când expiră viza de student, puteți aplica pentru o viză de muncă, cu condiția să obțineți o sponsorizare de la un angajator.


Link-uri utile:

Viza de student din Marea Britanie
UCAS
Finanțarea studenților
Lucru în Marea Britanie

Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *