Studiază în SUA


Statele Unite ale Americii găzduiesc unele dintre cele mai bune universități din lume. În consecință, este o țară în care mulți oameni doresc să studieze, ceea ce înseamnă că universitățile sunt adesea diverse, cu studenți veniți din întreaga lume. Oricine dorește să studieze în SUA va găsi un număr mare de instituții și programe care să se potrivească obiectivelor dvs. de carieră.


Bine de știut:

Colegiile și universitățile sunt în esență aceleași lucruri. Colegiile tind să fie mai mici, dar oferă aceleași diplome ca o universitate. Școala absolventă (denumită de obicei pur și simplu școală absolventă), indică un program de master. Colegiul comunitar se referă la un colegiu cu program de 2 ani care oferă doar o diplomă de asociat, care poate fi apoi utilizată pentru a se transfera la un colegiu sau o universitate de 4 ani pentru a finaliza diploma de licență.


Admiterea și formalitățile în universitățile americane

Dacă intenționați să studiați în Statele Unite, trebuie mai întâi să aplicați la o universitate, colegiu sau instituție de învățământ superior. Deși cerințele de admitere vor varia în funcție de instituție, există cerințe de bază pentru a vă înscrie într-o școală sau universitate americană. Toți potențialii studenți ar trebui să poată produce foile școlare, certificate relevante și scrisori de recomandare în limba engleză. În funcție de cursul și nivelul de studiu, sunt necesare diferite teste de admitere standardizate pentru a dovedi un nivel adecvat de cunoștințe.

Pentru studenți, testul de evaluare scolastică (SAT) sau testul colegiului american (ACT) evaluează nivelul studenților la engleză și la matematică.

Potențialii studenți absolvenți în programe de afaceri, drept și medicină vor trebui să susțină un test de specialitate corespunzător: Pentru studenții MBA - Testul de admitere în management pentru absolvenți (GMAT), pentru studenții de la facultatea de medicină - Testul de admitere la facultatea de medicină (MCAT, și pentru studenții la drept - Testul de admitere la Facultatea de Drept (LSAT).

Un examen de înregistrare a absolvenților (GRE) este necesar pentru studenții care se înscriu la un program de master sau de doctorat care nu este inclus într-una dintre cele trei teste de specialitate enumerate mai sus.

Dacă engleza nu este limba ta maternă, poate fi necesar Testul de Engleză ca Limbă Străină (TOEFL) pentru a-ți evalua nivelul de fluență.


Tipuri de vize pentru studenți în SUA

Există trei tipuri principale de vize pentru studenți, iar tipul de program în care sunteți înscris va determina care este potrivit pentru dvs. Fiecare are beneficii diferite, așa că este important să înțelegeți implicațiile înainte de a aplica.


Viza F-1

Studenții care studiază cu normă întreagă într-o universitate americană sau o instituție de învățământ superior ar trebui să solicite o viză F-1. Este important să rețineți că trebuie să fiți înscris ca student cu normă întreagă și să mențineți note bune pentru a păstra această viză. Deținătorii de viză F-1 pot lucra 20 de ore pe săptămână, dar numai într-un loc de muncă în campus. Munca în afara campusului poate necesita aplicații suplimentare cu USCIS.


Bine de știut:

După finalizarea gradului, studenții cu viză F-1 pot aplica pentru viza OPT (Optional Practical Training) sau viza CPT (Curricular Practical Training) care durează de obicei un an (sau mai mult dacă gradul a fost un grad STEM). Aceste vize le vor permite să lucreze cu normă întreagă după studii, dar rețineți că ambele vize expiră dacă există 90 de zile cumulate de șomaj.


Viza J-1

Cei interesați de un stagiu în SUA sau de alte activități bazate pe studii, cum ar fi cercetarea, vor trebui să solicite o viză J-1. Aceste vize sunt valabile doar pe durata programului. De asemenea, este important să rețineți că unii vizitatori de schimb cu viza J-1 sunt supuși unei prezențe de doi ani în țara lor de origine. Practic, aceasta înseamnă că va trebui să vă întoarceți în țara de origine pentru o perioadă de cel puțin doi ani după finalizarea programului. Această cerință face parte din legislația S.U.A., în Legea privind imigrația și naționalitatea, secțiunea 212(e).


Viza M-1

Această desemnare este pentru studenții care doresc să se înscrie într-un program de studii tehnice sau de specialitate care nu este o instituție academică. Deținătorilor de viză M-1 nu li se permite să lucreze. Cu toate acestea, după ce programul de training este finalizat, puteți aplica pentru o extensie de training practic (aceasta poate fi plătită). O lună de pregătire practică este permisă pentru fiecare patru luni de studiu, până la un total de șase luni.


Cum să aplici pentru o viză de student în SUA

Pentru a începe procesul de aplicare, trebuie să fiți acceptat într-un program de muncă sau de studiu. Universitatea sau programul gazdă va demara procesul prin emiterea unui document, fie Formularul I-20, fie DS-2019, care vă certifică eligibilitatea pentru formare și acceptarea la instituția lor. În acest moment, puteți continua cu cererea de viză de student la ambasada sau consulatul Statelor Unite din țara de reședință.

Studenții trebuie să prezinte dovezi că au suficiente fonduri pentru a plăti școlarizarea și a se întreține în țară în timp ce studiază. În plus, unele tipuri de viză (cum ar fi J-1) necesită dovada că intenționați să vă întoarceți în țara de origine după finalizarea programului. Odată ce toate documentele necesare sunt colectate și taxele asociate plătite, va fi stabilit un interviu final obligatoriu în limba engleză cu un oficial de imigrare. Dacă reușești, se va elibera o viză de student.

Pentru mai multe informații despre programele de schimb de studenți, parteneriate și granturi sau burse disponibile, contactați universitățile potențiale și ambasada sau consulatul Statelor Unite din țara dumneavoastră.


Important:

Indiferent de viză de student pe care o ai, trebuie să te înregistrezi online în sistemul SEVIS (Sistemul de informare a vizitatorilor pentru programa schimb de studenți ) odată ce ți-a fost acordată viza. Se aplica taxe.


Taxele de școlarizare în SUA

Costurile de școlarizare vor varia foarte mult în funcție de universitatea sau programul pe care îl alegeți. În SUA, universitățile private sunt mult mai scumpe decât universitățile publice.

Costul mediu de școlarizare într-un colegiu public din SUA este de aproximativ 10.000 USD pentru școlarizare în statul de domiciliu. Pentru școlarizarea în afara statului, costul mediu se ridică la aproximativ 25.000 USD - fără să includă cazarea și masa.

Costul mediu de școlarizare la o instituție privată este de aproximativ 37.000 USD.

Alte considerații legate de costuri sunt cărțile, cazarea, și mâncarea, care nu sunt incluse în aceste medii. Acestea adaugă, în general, încă 10.000 USD la total. Universitățile și programele postuniversitare de elită și "ivy-league" tind să fie și mai scumpe.


Bine de știut:

Centrul de accesibilitate și transparență a colegiilor din SUA este o agenție guvernamentală care oferă informații despre costurile de școlarizare. Ele oferă instrumente pentru a vă ajuta să găsiți școala potrivită pentru nevoile dvs. și un calculator de școlarizare pentru a vă ajuta să determinați costul frecventării școlii la alegere.


Link-uri utile:

Departamentul de Stat al SUA - vize pentru studenți
Centrul de accesibilitate și transparență a colegiilor din SUA
Imigrația și aplicarea vamală în SUA - SEVIS Registru mondial al Ambasadei Statelor Unite
Studiază în S.U.A.

Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *