Viza de student din Marea Britanie


Studiul în Marea Britanie este o experiență plină de satisfacții. Și există atât de multe universități (peste 100) din care să alegeți, cu cele mai reputate universități din Oxford, Cambridge, Birmingham, Newcastle și Nottingham. Odată ce ați decis că doriți să studiați în Regatul Unit, ar trebui să vă gândiți dacă sunteți în măsură să îndepliniți eligibilitatea pentru viza de student din Regatul Unit, deoarece majoritatea studenților din afara Marii Britanii au nevoie de o viză de student pentru a studia în Regatul Unit, inclusiv studenții din Uniunea Europa. În acest articol, veți găsi informațiile de care aveți nevoie pentru a vă ghida prin cerințele și procesul de solicitare a vizei de student - o viză care vă va deschide ușa pentru a trăi și a studia în Marea Britanie.


Atenţie:

Actuala viză de student la care ne referim în acest articol era viza de student de nivel 4 (general).


Eligibilitatea pentru o viză de student în Marea Britanie

Cererea de viză de student este o aplicație online care costă 348 GBP dacă aplicați din afara Regatului Unit, și 475 GBP dacă solicitați o prelungire a vizei de student, sau treceți la o viză de student din interiorul țării. În plus, dacă intenționați să aduceți persoane aflate în întreținere cu dvs. în Regatul Unit (adică soțul/soția și copiii), veți plăti taxa menționată mai sus pentru fiecare persoană care va sosi cu dvs.


Numar CAS

Pentru a putea aplica pentru o viză de student, trebuie să îndepliniți mai multe condiții. În primul rând, studenții trebuie să aibă vârsta peste 16 ani atunci când solicită o viză de student și să dețină o ofertă necondiționată de a se înscrie la un curs oferit de un sponsor de student licențiat. Majoritatea instituțiilor de învățământ superior recunoscute din Marea Britanie pot fi sponsori pentru studenți autorizați; cu toate acestea, ar trebui să verificați dacă instituția dvs. se află pe lista sponsorilor înainte de a continua cu cererea dvs. Dar cum demonstrezi că ai o ofertă de la un furnizor de educație și cum faci legătura între această ofertă și cererea pentru viză de student? Împreună cu oferta necondiționată de studii, universitatea va emite un număr de referință unic de confirmare a acceptării studiilor (CAS), pe care va trebui să îl depuneți în timpul cererii de viză.


Fonduri

Studiul în Marea Britanie este costisitor din cauza costului ridicat al traiului și a taxelor de școlarizare, care depind de curs și de universitate. Pentru a aplica pentru o viză de student, vi se poate cere să dovediți că aveți suficienți bani pentru a vă întreține (adică costurile de trai) și pentru a vă plăti taxele, cel puțin, pe parcursul primului an universitar (denumit nouă luni) în Regatul Unit. S-ar putea să vă întrebați cum veți calcula suma, deoarece standardele de trai sunt diferite pentru fiecare persoană și de la un oraș la altul. De fapt, suma pe care trebuie să o ai în contul tău bancar va fi trecută pe CAS. De obicei, pe lângă taxele de școlarizare, este vorba de o sumă suplimentară de 1.334 de lire sterline pe lună pentru cursurile din City of London și din cele 32 de cartiere ale Londrei și de 1.023 de lire sterline pe lună pentru cursurile din afara Londrei. Modul de a dovedi disponibilitatea fondurilor este printr-un extras de cont bancar care va arata ca banii au fost in contul tau bancar de 28 sau mai multe zile consecutive. Ultima zi a perioadei de 28 de zile trebuie să fie în termen de 31 de zile de la data cererii dumneavoastră de viză. De exemplu, nu puteți afișa fonduri care au fost în contul dvs. bancar, să spunem, cu 53 de zile înainte de cererea dvs. de viză și nu mai sunt în contul dvs. bancar.


Important:

Dacă ați fost în Marea Britanie cu o viză valabilă de cel puțin 365 de zile la data cererii pentru viză de student, sunteți cetățean britanic de peste mări sau cetățean al unei anumite țări (de exemplu, Australia, Brazilia, Hong Kong, Indonezia, Japonia , Kuweit, Mauritius, Peru, Qatar, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, SUA și țările europene), nu trebuie să dovediți că aveți suficienți bani pentru costurile de trai în timp ce studiați în Marea Britanie.


Limba engleză

Pentru a vă completa cererea de viză de student, vi se va cere, de asemenea, să vă dovediți abilitățile de limba engleză, inclusiv abilitățile de scriere, vorbire și ascultare. Există teste recunoscute de la furnizori aprobați care organizează teste de limba engleză în țări și emit certificate valabile. Un test securizat de limba engleză (SELT) pentru o cerere de viză de student a fost acordat de către unul dintre următorii furnizori recunoscuți: IELTS SELT Consortium, LanguageCert, Pearson, Trinity College London (cu sediul în Regatul Unit) și PSI Services (UK) Ltd.


Important:

Nu trebuie să vă dovediți cunoștințele de limba engleză dacă aveți un GCSE, nivel A, calificare națională scoțiană nivel 4 sau 5, Scottish Higher sau Advanced Higher în limba engleză, dobândite prin studii la o școală din Marea Britanie pe care ați început-o când erați sub 18.


Aplicația

Pentru a trimite cererea pentru viză de student, trebuie să obțineți consimțământul părinților sau a tutorelui legal dacă aveți sub 18 ani. Este întotdeauna bine să vă faceți cercetări și să vă gestionați cererea în avans, dar rețineți că nu puteți aplica pentru viza de student cu mai mult de șase luni înainte de la data începerii cursului. Cu aplicația dvs., va trebui, de asemenea, să plătiți cu cardul de debit sau de credit un Supliment pentru asistență medicală pentru imigrare (IMS), care vă va permite să accesați serviciile de sănătate din Regatul Unit și să obțineți prescripții de medicamente dacă este necesar.

Un interviu organizat de Ministerul de Interne din Regatul Unit face de obicei parte din cererea de viză pentru studenți. Ora și locația interviului vă vor fi atribuite prin e-mail (deci nu uitați să fiți cu ochii pe dosarul de e-mailuri nedorite). Interviul va include întrebări despre programul dvs. de studii, motivația dvs. pentru a studia în Marea Britanie, planurile dvs. pe termen lung etc. După interviu, un raport de interviu va fi atașat cererii dumneavoastră pentru evaluarea finală. Ar trebui să primiți un răspuns de la Ministerul de Interne cu privire la decizia privind cererea dvs. de viză în termen de trei săptămâni de la ziua în care ați depus cererea.


Bine de stiut

Cu o viză de student, este posibil să vă puteți înregistra persoanele aflate în întreținere (de exemplu, soțul/soția și copiii). Cu toate acestea, rețineți că se aplică taxe și condiții suplimentare pentru fiecare întreținut.


Atenție

Dacă sunteți solicitant de viză de student dintr-o țară care este inclusă în testul de tuberculoză necesar, ar trebui să faceți aranjamentele adecvate pentru a obține rezultatele de la o clinică aprobată de Home Office.


Refuzul vizei de student

În cazul nefericit în care Ministerul de Interne vă refuză viza de student, contactați biroul de imigrare sau internațional al universității dumneavoastră pentru sfaturi despre cum să procedați în continuare. Dacă considerați că cererea dvs. a fost refuzată în mod nejustificat, aveți la dispoziție 28 de zile pentru a contacta Ministerul de Interne și a solicita o revizuire administrativă gratuită, pe baza motivelor refuzului menționate în scrisoarea de refuz. Rețineți că, în majoritatea cazurilor, nu puteți trimite documente noi sau diferite în timpul revizuirii administrative, altele decât documentele pe care le-ați trimis împreună cu cererea dumneavoastră inițială. Nu în ultimul rând, pentru cererile de viză refuzate, nu aveți dreptul să primiți o rambursare a taxei de aplicare, dar veți primi înapoi Taxa de asistență medicală pentru imigrare.


Atenție

Dacă veți continua cu o nouă cerere de viză în viitor, asigurați-vă că declarați că vi s-a refuzat anterior permisiunea de intrare în Regatul Unit, deoarece este împotriva legii să rețineți astfel de informații.


Drepturi și responsabilități

În funcție de durata cursului și de studiile anterioare din Marea Britanie, dacă aveți, vi se va permite o anumită perioadă de ședere în Regatul Unit cu viza. De obicei, pentru cursurile la nivel de diplomă, durata permisă de ședere în Marea Britanie este de până la cinci ani, iar pentru cursurile sub nivelul de diplomă, șederea este de doi ani sau mai puțin. Cu toate acestea, dacă doriți să vă continuați studiile în Marea Britanie, este posibil să vă puteți prelungi viza de student sau să vă schimbați la o viză de absolvent.

Odată ce ați obținut viza de student, ar trebui să vă planificați călătoria în Marea Britanie în funcție de data de începere a cursului. De exemplu, puteți ajunge în Marea Britanie cu până la o săptămână înainte de a începe cursul, dacă durata cursului este de șase luni sau mai puțin. Pe de altă parte, puteți ajunge în Marea Britanie cu până la o lună înainte de a începe cursul, dacă cursul durează mai mult de șase luni (de exemplu, programe de licență și master).

În timp ce vă aflați în Regatul Unit, este posibil să puteți lucra cu o viză de student. Cu toate acestea, ar trebui să verificați ceea ce este menționat pe viza și să contactați furnizorul de educație pentru mai multe informații.


Link-uri utile:

Registrul sponsorilor pentru studenți
Lista completă a țărilor care nu trebuie să dovedească venituri
Calculați cât ar trebui să plătiți pentru suprataxa de asistență medicală
Trebuie să fac un test TB pentru cererea mea de viză?
Solicitați o revizuire administrativă a vizei


Alte vize de studiu

Dacă aveți între patru și 17 ani și doriți să studiați în Marea Britanie, puteți solicita o viză pentru copii. Drepturile dumneavoastră în cadrul acestui tip de viză sunt mai mult sau mai puțin aceleași cu cele ale vizei de student. Cu toate acestea, pe lângă cerința de vârstă pentru viza pentru Copilul Student, această viză este și pentru studenții care vor studia curriculumul național sau la nivelul RQF 3 sau mai jos la o școală independentă din Marea Britanie, care este un sponsor autorizat pentru viză. Curriculumul național include discipline care sunt predate în toate școlile primare și secundare publice din Marea Britanie, în timp ce academiile și școlile private își pot urma propriul curriculum.

Să presupunem că doriți să veniți în Marea Britanie pentru a studia un curs scurt, ca cercetător sau să participați la un program de schimb academic. În acest caz, ar trebui să solicitați o viză de vizitator standard, care este valabilă și pentru turism sau pentru a vizita familia și prietenii în Marea Britanie. Taxa pentru o viză de vizitator standard este de 95 GBP, iar viza este valabilă până la șase luni. Cu toate acestea, în funcție de situația dvs., există posibilitatea de a aplica pentru o viză de vizitator standard pe termen lung. Nu în ultimul rând, dacă doriți să veniți în Marea Britanie doar pentru a studia limba engleză la o școală de limbă engleză, atunci ar trebui să solicitați o viză de studiu pe termen scurt dacă cursul dvs. durează mai mult de șase luni, dar nu mai mult de 11 luni.


Important:

Absolvenții care și-au finalizat studiile în Marea Britanie și doresc să rămână în căutarea oportunităților de muncă pot fi eligibili să aplice pentru o viză de absolvent care le va permite să rămână în Regatul Unit timp de cel puțin doi ani. Este important să rețineți că, pentru a aplica pentru o viză de absolvent, trebuie să nu fi părăsit Regatul Unit după finalizarea studiilor și trebuie să aplicați din interiorul Regatului Unit.


Link-uri utile:

Viza de Student Pentru Copii
Viză standard de vizitator
Viză de studiu pe termen scurt pentru studenții de limbă engleză
Viza de absolvent

Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *