Viza de student pentru Canada



Un permis de studiu vă permite să rămâneți în Canada pentru un program general, academic sau profesional. Veți avea nevoie de el dacă intenționați să vă înscrieți într-o universitate, colegiu sau altă instituție de învățământ aprobată de un guvern provincial sau teritorial pentru a găzdui studenți internaționali.

Mai întâi trebuie să fiți acceptat într-un program de studii înainte de a aplica pentru un permis. Instituția dvs. de învățământ trebuie să fie pe lista instituțiilor desemnate de Canada. Cu toate acestea, nu veți avea nevoie de un permis dacă durata programului dvs. de studii este mai mică de șase luni.

Dacă veniți din țările sau teritoriile ai căror cetățeni au nevoie de viză de rezident temporar pentru a intra în Canada, o veți primi împreună cu permisul de studii.


Cerere pentru un permis de studii în Canada

Vă puteți depune cererea online și vă puteți scana documentele. De asemenea, puteți alege să depuneți o cerere pe hârtie. În orice caz, costul unei cereri de permis de studii este de 150 $C. Timpul de procesare variază în funcție de țara din care aplicați.

Pe lângă Formularul de solicitare a permisului de studii transmis în afara Canadei, trebuie să atașați la cererea dumneavoastră două fotografii de dimensiunea pașaportului pentru dvs. și pentru orice persoană care vă însoțește, precum și o fotocopie a paginilor cu informațiile personale ale pașaportului dvs., scrisoarea de acceptare a școlii în care sunteți înregistrat, formularul de informații despre familie și dovada resurselor financiare.

Alte documente pot fi necesare în funcție de țara de origine și de situația dvs. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați secțiunea „Trimiteți o cerere” de pe site-ul web al guvernului canadian.


Bine de știut:

Dacă intenționați să studiați în Quebec, veți avea nevoie de un certificat de acceptare din Quebec, pe lingă permisul de studiu.

Dacă obțineți o diplomă eligibilă, puteți solicita un permis de muncă după absolvire pentru a vă prelungi șederea.


Care sunt condițiile de respectat?

Un permis de studii vă cere să vă faceți din studii activitatea principală în Canada. Prin urmare, va trebui să studiați cu normă întreagă în timpul perioadei de curs. Puteți lucra până la 20 de ore pe săptămână în plus. În timpul vacanțelor școlare, veți avea voie să lucrați până la 40 de ore pe săptămână.

Trebuie să convingeți ofițerul de vize că intenționați să părăsiți Canada la sfârșitul perioadei în care sunteți autorizat să locuiți în Canada. De asemenea, trebuie să dovediți că aveți suficiente fonduri pentru a vă acoperi taxele de școlarizare în primul an de studiu și pentru a vă satisface nevoile zilnice și ale persoanelor aflate în întreținere pe durata șederii dumneavoastră.

Când vă depuneți cererea, dar și când ajungeți în Canada, vi se poate solicita să trimiteți o copie a extraselor de cont bancar din ultimele trei luni. Vi se cere să furnizați toate documentele necesare ofițerilor care vă vor examina cererea. De asemenea, vi se poate cere să dovediți că nu prezentați un risc pentru Canada și să fiți supus unui examen medical.


Bine de știut:

Soțul/soția dumneavoastră poate obține un permis de muncă pentru a vă însoți în timpul studiilor în Canada. Autoritățile de imigrare vă pot cere dovada că sunteți impreună, mai ales dacă nu sunteți căsătorit. Copiii dumneavoastră vor putea obține un permis de studii sau o viză de vizitator. Pentru mai multe informații, vizitați secțiunea de imigrație a site-ului web al guvernului canadian.


Link-uri utile:

Serviciul de imigrare din Canada - Stabilirea dacă este necesară o viză
Serviciul de imigrare din Canada - Obținerea unui permis de studiu
Învățământ post-secundar în Canada
EduCanada

Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *