Viză de tranzit în Canada


Cetăţenii unor ţări trebuie să obţină o viză pentru a intra în Canada. Deci, dacă trebuie să călătorești prin Canada chiar și fără să te oprești acolo, trebuie să ai o viză de tranzit.

Pentru a afla dacă țara sau teritoriul dumneavoastră de origine este afectat de această obligație, puteți consulta următorul link: apasa aici.

Veți putea obține viza de tranzit completând formularul de cerere de viză de rezident temporar: apoi va trebui să selectați „viza de tranzit” pe acest document. Vă rugăm să rețineți că vizele de tranzit sunt gratuite. Timpul de procesare a cererii variază în funcție de locația depozitului. Puteți consulta secțiunea „Verificați timpul de procesare a cererilor” de pe site-ul web al Guvernului Canadei pentru mai multe informații. În cele din urmă, probabil că ar trebui să furnizați datele dvs. biometrice. Procedura este gratuită pentru solicitanții de viză de tranzit. Veți primi instrucțiuni de urmat după ce ați depus cererea de viză.

Deținătorii unei vize de tranzit pot ieși dintr-un aeroport canadian, cu condiția să demonstreze unui ofițer al serviciilor de frontieră că au un motiv valabil pentru a intra în Canada și nu vor depăși 48 de ore autorizate.


Tranzit fără viză în Canada

Unii cetateni nu au nevoie de viză pentru a intra în Canada. Cu toate acestea, ei trebuie să obțină documente specifice pentru a se întoarce în țările lor. Asigurați-vă că ați urmat procedurile de identificare adecvate atât pentru dvs., cât și pentru copiii care vă însoțesc. Puteți folosi instrumentul online al guvernului canadian „Verificați dacă aveți nevoie de viză” pentru a afla dacă aveți nevoie de o viză de tranzit în Canada.

În plus, unii călători pot beneficia de două opțiuni stabilite de serviciile canadiene de imigrare și de Agenția pentru Serviciile de Frontieră din Canada pentru a tranzita Canada fără viză. Acestea sunt Programul de tranzit fără viză (TWOV) și Programul de tranzit chinezesc (CTP). Aceste programe permit anumitor străini să tranziteze Canada atunci când călătoresc către sau dinspre Statele Unite fără viză canadiană, dacă îndeplinesc anumite criterii definite.

TWOV este pentru oameni din Indonezia, Filipine, Taiwan sau Thailanda; CTP-ul este pentru persoane din China, ultimul lor punct de îmbarcare înainte de sosirea în Canada fiind situat în Beijing, Guangzhou, Shanghai, Hong Kong, Manila sau Taipei.

De asemenea, trebuie să aibă o viză pentru SUA valabilă, să călătorească cu o companie aeriană aprobată și să tranziteze printr-un aeroport internațional canadian participant.

Principalele obiective ale programelor sunt de a facilita tranzitul prin Canada și Quebec al călătorilor legitimi către și dinspre Statele Unite și de a sprijini dezvoltarea economică făcând aeroporturile internaționale canadiene mai atractive pentru pasageri și companiile aeriene pentru zborurile către sau dinspre Statele Unite.

Pentru a vă stabili eligibilitatea pentru aceste programe, puteți consulta linkurile de mai jos:

Tranzit fara viza


Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *