Vize de muncă în Regatul Unit


Dacă doriți să vă mutați în Regatul Unit pe termen lung, în special pentru muncă, este posibil să aveți nevoie de viză. Țara oferă o serie de vize de muncă cu diferite condiții care trebuie îndeplinite. Iată ce trebuie să știți.


Pentru cetățenii Spațiului Economic European (SEE) și Uniunei Europene (UE)

Cetățenii SEE și UE care sunt interesați să lucreze în Regatul Unit nu au nevoie de niciun permis de muncă sau viză. De asemenea, nu trebuie să primiți o ofertă de muncă înainte de a vă muta, astfel încât să vă puteți stabili liber. Sistemul de asistență socială britanic oferă mai multe beneficii uimitoare pentru rezidenți. Prin urmare, cetățenii SEE și UE trebuie să solicite cardul de rezident al Regatului Unit la sosire.

Cei care vin din alte țări europene, sunt necesare permise și alte autorizații suplimentare. Dacă veniți din Bulgaria sau România, de exemplu, va trebui să solicitați o viză de muncă pentru Regatul Unit înainte de a vă putea stabili complet. Găsiți mai multe informații despre viza de muncă pentru cetățenii români și bulgari pe site-ul Home Office din Marea Britanie.

Cetățenii Estoniei, Ungariei, Poloniei, Slovaciei, Sloveniei și Lituaniei, care intenționează să locuiască și să lucreze în Regatul Unit mai mult de o lună, trebuie să se înregistreze la Schema de înregistrare a lucrătorilor din Regatul Unit. După încheierea unui an de angajare continuă, acestor lucrători li se va permite să lucreze liber în Regatul Unit, fără alte restricții. Apoi își vor putea obține cardul de rezident.

Persoanele străine aflate în întreținere își pot obține și cardul de rezident după ce titularul permisului de muncă a încheiat primul an de angajare continuă în Regatul Unit. Pentru a fi eligibili pentru Schema de înregistrare a lucrătorilor, cetățenii țărilor eligibile vor trebui să completeze formularul EEA1 și să plătească o taxă prevăzută de 90 GBP. Ulterior, vor primi un card și un certificat care le va permite să lucreze cel puțin un an.

Se vor elibera un nou card și o certificare în cazul în care angajatul dorește să lucreze cu un alt angajator. Dacă lucrătorul se angajează în mai multe locuri de muncă deodată, un card și un certificat sunt tot ce are nevoie. Găsiți mai multe informații pe site-ul oficial al Regatului Unit. De asemenea, puteți trimite un formular de cerere completat corespunzător la biroul lor din Durham la Work Permits WRS, PO Box 492, Durham, DH99 1WU, Marea Britanie sau la UK Border Agency - Work Permits WRS, Millburngate House, Durham, DH99 1SA, Marea Britanie.


Bine de stiut

Cetăţenii europeni care doresc să locuiască şi să lucreze pe insula Manc sau insula Chanel trebuie să solicite un permis de muncă.


Cetăţeni din afara SEE şi UE

Cetățenii din afara SEE și UE sunt grupați pe niveluri, după cum urmează.


Muncitori cu calificare înaltă, viză Nivelul 1

Din iunie 2008, toți cetățenii din afara SEE-UE își pot obține rapid viza fără ajutorul sponsorilor atunci când se află în cadrul vizei de migrație cu înaltă calificare. Acest tip de viză este conceput pentru lucrătorii calificați cu experiență anterioară în țara lor. Ei trebuie să fie înalt calificați și să poată vorbi fluent engleza. Lectorii universitari, doctorii etc. sunt eligibili pentru această schemă.

Alocarea punctelor depinde de vârsta dvs., nivelul de educație, nivelul de engleză scris și vorbit, salariul anterior și anii de experiență în țara dvs. de origine. Se așteaptă să aveți cel puțin 75 de puncte pentru a vă califica pentru această viză și trebuie să aveți dovada de fonduri suficiente pentru a obține viza.


Viză de muncă - Muncitori calificați, Nivelul 2

Pentru a vă califica pentru un permis de muncă în cadrul acestui nivel, trebuie să aveți o ofertă de muncă validă și sprijin de încredere din partea unui sponsor local înainte de procesul de solicitare a vizei. Angajatorul dvs., care este rezident în Regatul Unit, trebuie să dețină o licență înregistrată pentru a vă putea sponsoriza. Procesul general de selecție este similar cu cel al vizei de nivel 1. Viza este valabilă trei ani și o lună. Puteți solicita o prelungire cu 2 ani după expirarea acesteia. După ce ați încheiat cinci ani de angajare continuă în Regatul Unit, veți putea aplica pentru o viză de ședere permanentă în Regatul Unit.


Muncitor temporar

Pentru a vă califica pentru acest tip de permis de muncă, trebuie să aveți o ofertă de muncă valabilă în Marea Britanie de la un angajator acreditat. Veți avea nevoie și de un certificat de sponsor cu puncte suficiente pentru a fi eligibil. Situația dvs. actuală și poziția pe care o veți ocupa vor avea, de asemenea, un impact asupra vizei pe care o solicitați.


Viză de vacanță de lucru - Schemă de mobilitate pentru tineri - Nivelul 5

În cadrul acestui sistem, cetățenilor din țările "Commonwealth" precum Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia etc., li se permite să trăiască și să lucreze timp de până la doi ani, inclusiv 12 luni în care li se permite să lucreze. Solicitanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 17 și 30 de ani, să aibă un sponsor (precum guvernul lor) și să aibă punctele minime necesare. Ei trebuie să aibă, de asemenea, dovada fondurilor suficiente pentru durata șederii lor. Găsiți mai multe informații aici.


Bine de stiut

Solicitanții pentru schema de mobilitate pentru tineri trebuie să părăsească Regatul Unit, fără o clauză, după expirarea vizei. Persoanele aflate în întreținerea lor nu au voie să călătorească în Regatul Unit, cu excepția cazului în care își solicită simultan viza (și este esențial să îndeplinească toate cerințele). De asemenea, participanții la schema de mobilitate pentru tineri pot solicita o prelungire atunci când ajung în Regatul Unit.


Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *