Vize în Quebec


Quebec este un meleag a imigrației, iar guvernul Quebec caută să atragă o forță de muncă calificată și francofonă în fiecare an. Aveți la dispoziție mai multe opțiuni dacă doriți să vă stabiliți în Quebec.

Pentru a lucra în Quebec, trebuie, odată ajuns acolo, să solicitați numărul dvs. de asigurări sociale (SIN), care este un număr de identificare personal care este esențial pentru a ocupa un loc de muncă, deschiderea unui cont bancar și înregistrarea la autoritățile fiscale. Nu vă puteți revendica SIN în afara Canadei. Pentru a obține acesta, trebuie să mergeți la Centrul local Service Canada cu pașaportul și dovada statutului dvs. în Canada. Numărul dvs. de SIN vă va fi dat direct la ghișeu. Procesul este gratuit.

Pentru mai multe informații despre SIN și despre cum să-l obțineți, vizitați site-ul web Centrul de Serviciu al Canadei.


Viza de rezident permanent in Canada

Statutul de rezident permanent vă permite să vă stabiliți în provincie pentru o perioadă nelimitată. Oferă acces nerestricționat la piața muncii și garantează deținătorilor săi aceleași drepturi ca și cetățenii din Quebec în ceea ce privește sănătatea, beneficiile sociale, educația și ocuparea forței de muncă.

Cu toate acestea, rezidența permanentă nu autorizează votul sau ocuparea unor locuri de muncă care necesită un nivel ridicat de autorizație de securitate. Chiar și cu reședința permanentă, nu veți putea rămâne în Canada dacă sunteți condamnat pentru o infracțiune gravă.


Procedura de obținere a vizei de rezident permanent

Procedura de obținere a vizei de rezident permanent depinde de profilul dumneavoastră. Pentru mai multe informații, puteți accesa site-ul Ministerului Imigrării, Diversității și Incluziunii din Quebec (MIDI).


1 ' Programul de experiență din Quebec

Dacă ați obținut o diplomă Quebec sau sunteți pe cale de a obține una sau ați lucrat cu normă întreagă în Quebec de cel puțin 12 luni, puteți aplica pentru un certificat de selecție Quebec (CSQ) prin Programul de experiență Quebec (PEQ) . Acest CSQ vă va permite apoi să aplicați pentru rezidența permanentă la nivel federal. De asemenea, vă va permite să rămâneți în Quebec după expirarea permisului dvs. actual, cu condiția să aveți o ofertă de muncă valabilă.

PEQ este un program simplificat de acces la rezidența permanentă: ar trebui să obțineți CSQ-ul în termen de 20 de zile lucrătoare. Pentru o listă de documente de furnizat, vizitați site-ul web al Ministerului Imigrației, Diversității și Incluziunii din Quebec. Pentru componenta de absolvent Quebec, rețineți că sunt eligibile doar anumite grade: diplomă de licență, master, doctorat, DEC tehnic, DEP de cel puțin 1800 de ore, DEP ASP de cel puțin 1800 de ore cumulate. Deținătorii oricărei alte diplome, cum ar fi un certificat universitar, trebuie să treacă prin Programul de muncitor calificat obișnuit.


2 ' Programul muncitorilor calificaţi obişnuiţi

Pentru a solicita rezidența permanentă prin Programul de muncitori calificați obișnuiți din Quebec, solicitanții pot depune oricând o declarație de interes pe Portalul Arrima. Această procedură este gratuită și declarația va rămâne valabilă timp de 12 luni. Guvernul Quebec selectează apoi candidații care au depus o declarație de interes pe baza cerințelor de muncă din provincie și a profilurilor candidaților. Vor fi favorizați candidații vorbitori de limbă franceză și cei al căror profil corespunde pieței muncii. Prin urmare, selecția se bazează pe o grilă de factori și criterii cărora le este asociat un scor. Vi se vor acorda puncte pentru fiecare dintre factorii aplicabili și criteriile de selecție. Acești factori și criterii includ, de exemplu, vârsta, nivelul educațional, experiența franceză, șederii anterioare în Quebec etc.

Va trebui apoi să așteptați până când sunteți invitat de autorități să depuneți o cerere de selecție permanentă. Dacă primiți o invitație, veți avea la dispoziție 90 de zile pentru a trimite documentele necesare și pentru a plăti taxele pentru examinarea cererii dumneavoastră. Solicitarea dvs. de selecție poate fi acceptată pe baza dosarului dvs., dar vi se poate cere și să participați la un interviu. Rețineți că va trebui să vă trimiteți diplomele, actele de stare civilă, dovada angajării și dovada nivelului dumneavoastră de franceză. Toate documentele care sunt scrise într-o altă limbă decât engleza sau franceza trebuie să fie însoțite de o traducere de către un traducător recunoscut.

Bine de stiut:
Taxa de procesare pentru o cerere CSQ prin PEQ este de 785 $ CDN pentru solicitantul principal și 168 $ CDN pentru soț, partener de drept și fiecare copil al solicitantului principal. Pentru o cerere făcută prin Programul obișnuit, această taxă este de 798 $ CDN pentru solicitantul principal și 171 $ CDN pentru soțul/soția, partenerul de drept și fiecare copil al solicitantului principal (ianuarie 2019).


3 ' Viză permanentă

După ce ați fost selectat de Quebec, va trebui să parcurgeți ultimul pas al procesului de imigrare: cel al admiterii de către Guvernul Federal Canadian. În acest moment veți aplica pentru viza de rezident permanent.

Veți atașa cererii dvs. de viză CSQ-ul dvs. precum și documente justificative precum certificate medicale, un extras de cazier judiciar pentru fiecare țară în care ați locuit mai mult de șase luni și plata taxelor de 550 $ CDN. Vor fi solicitate taxe suplimentare de 490 $ CAD pentru a obține statutul de rezident permanent în Canada. Rețineți că decizia de selecție permanentă a Quebecului este valabilă timp de 24 de luni sau până când o decizie a fost luată la nivel federal.

Odată parcurși toți acești pași și după acceptarea de către Guvernul Federal Canadian, vă puteți ștampila viza pe pașaport direct la Ambasada Canadei din regiunea dvs. sau o puteți trimite prin poștă; ambasada vi-l va returna prin posta. Cetăţenii unor ţări care au un acord cu Canada, precum Franţa, nu au nevoie de viză şi primesc pur şi simplu o scrisoare numită „Confirmarea rezidenţei permanente”.

Odată ce ai obținut statutul de rezident permanent, vei primi cardul de rezident permanent la adresa ta din Canada. Rețineți că veți avea la dispoziție 180 de zile pentru a trimite adresa la CIC odată ce ajungeți în Canada. Dacă depășiți acest timp, va trebui să plătiți o taxă de 50 $ CDN și să solicitați un nou card. Cardul de rezident permanent, valabil cinci ani, este un act de identitate în sine. Pentru reînnoirea acestuia se aplică o taxă de 50 $ CDN. Pentru mai multe informații, vizitați Citizenship and Immigration Canada.


Permis temporar de munca

Pentru a aplica pentru o viză de muncă temporară în Quebec, trebuie mai întâi să obțineți un contract de muncă în provincie. Pentru a evita concurența cu canadienii pe piața locală de muncă, Departamentul de Resurse Umane (HRD) al companiei care dorește să te angajeze trebuie să aveți oferta de muncă certificată de către Departamentul de Resurse Umane din Canada și să efectuați o Evaluare a impactului pieței de muncă (LMIA). Ambele proceduri sunt supuse unei taxe.

Compania care dorește să angajeze trebuie să posteze oferta de muncă pe site-ul Emploi Québec, astfel încât lucrătorii locali să se poată prezenta în cele din urmă. Dacă răspunsul la LMIA este favorabil, candidatul străin va trebui să solicite selecția temporară de la Ministerul Imigrării, Diversității și Incluziunii din Quebec (MIDI). Această aplicație costă 199 $ CDN.

Odată ce obțineți selecția temporară, trebuie să trimiteți cererea pentru un permis de muncă prin poștă la biroul federal din Vegreville, Alberta sau să trimiteți o cerere online pe site-ul CIC. Dacă vă aflați deja în Quebec, îl puteți obține direct de la biroul de imigrare într-un pasaj de intrare din Canada.

Bine de stiut:
Un angajator care dorește să vă angajeze va fi scutit de LMIA dacă ați obținut un CSQ de ședere permanentă sau un permis de tânăr profesional. În plus, unele profesii sunt scutite de permise de muncă (sportivi, jurnaliști etc.). Lista acestor profesii este disponibilă pe site-ul CIC.


WHV - Viză de vacanță de lucru

WHV Canada este un permis de muncă temporar și deschis, care oferă cetățenilor din 30 de țări oportunitatea de a lucra în Canada. Acest program se bazează pe International Experience Canada (IEC), care oferă tinerilor experiență de lucru în Canada. Rețineți că nu este necesar să aveți o ofertă de muncă pentru a beneficia de acest program.

Pentru a obține un WHV, trebuie să vă înregistrați online în grupul de candidați IEC și să așteptați deschiderea unei runde de invitații din partea guvernului canadian. Puteți aplica numai dacă guvernul canadian vă trage numele și vă invită să faceți acest lucru.

Din noiembrie 2014, durata WHV Canada este de 24 de luni. Candidații din Regatul Unit, Finlanda, Suedia, Danemarca, Austria, Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Țările de Jos, Noua Zeelandă, Elveția, Africa de Sud și Ucraina pot participa la programul IEC. Condițiile pot diferi în funcție de naționalitatea solicitantului.

Pentru a vă pregăti dosarul de cerere, trebuie să furnizați următoarele documente: o fotocopie a pașaportului, o scrisoare de intenție, un CV, patru fotografii de tip pașaport și un certificat financiar care să ateste că veți putea asigura nevoile dumneavoastră până la 2.500 USD. CDN.

Dacă doriți să lucrați într-un spital sau într-un mediu educațional, poate fi necesar un examen medical. Apoi trimiteți cererea prin poștă la Ambasada Canadei din țara dvs. sau la biroul de vize care acoperă zona dvs. geografică. Timpul de procesare este variabil, de obicei între trei și opt săptămâni.

Dacă cererea dvs. este acceptată, trimiteți scrisoarea de acceptare pe care ați primit-o autorităților de imigrare la sosirea în Canada. Agenții de imigrare vă vor cere și certificatul de asigurare de sănătate, spitalizare și repatriere pe care trebuie neapărat să îl faceți înainte de plecare. De asemenea, vi se poate cere să prezentați un bilet de avion dus-întors.

În cele din urmă, rețineți că Viza de vacanță de lucru nu poate fi reînnoită: puteți solicita o singură dată. Cu toate acestea, dacă ați solicitat o viză de vacanță de lucru de mai puțin de un an și doriți să o prelungiți, solicitați-o cu cel puțin 30 de zile înainte de data expirării permisului de la serviciile de imigrare. În ianuarie 2019, o taxă de administrare de 250 $ CDN a devenit aplicabilă pentru o aplicație WHV.


Link-uri utile:

Site-ul web al Imigratiei din Canada
Ambasadele Canadei
Imigrare Québec - Angajare temporară în Quebec
Experiență internațională Canada


Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *