Diferite vize profesionale din Regatul Unit


În 2020, Regatul Unit a introdus noul său sistem de imigrare bazat pe puncte. Indiferent dacă sunteți sau nu cetățean al UE, trebuie să aveți viza profesională adecvată pentru a lucra legal în Regatul Unit. Angajatorii trebuie să solicite o licență de sponsor și să se asigure că profesioniștii pe care doresc să-i angajeze îndeplinesc cerințele specifice și, prin urmare, pot colecta punctele necesare. Este nevoie de un total de 70 de puncte pentru a lucra în Marea Britanie. Există mai multe tipuri de vize de muncă în Regatul Unit. Cele mai comune includ viza de muncitor calificat (cunoscută anterior ca viză de muncă generală de nivel 2) și viza intra-companie, care vă permite să lucrați la filiala angajatorului dumneavoastră din Marea Britanie.


Viza de muncitor calificat

Indiferent dacă sunteți cetățean UE sau în afara UE, veți avea nevoie de viză pentru a lucra în Marea Britanie. Viza de muncitor calificat este cea mai comună viză de muncă în Marea Britanie, chiar dacă cerințele pentru a o obține sunt înalte și stricte. Pentru a fi eligibil pentru o viză de muncitor calificat, trebuie să aveți o ofertă de muncă confirmată de la un angajator aprobat de Ministerul de Interne, care vă va furniza un „certificat de sponsorizare” cu informații despre rolul dumneavoastră. În plus, trebuie să demonstrezi că abilitățile tale de limba engleză sunt la un nivel bun.


Atenţie:

Nu toate locurile de muncă sunt eligibile pentru o viză de muncitor calificat. Utilizați Instrumentul de pe site-ul web al Oficiului pentru Statistică Națională pentru a verifica dacă locul de muncă este potrivit pentru o viză de muncitor calificat. Angajatorul dvs. ar trebui să vă poată furniza în avans codul de ocupație format din patru cifre.

Viza de muncitor calificat durează până la cinci ani. Puteți solicita o prelungire de mai multe ori, chiar și cu un alt angajator sau post, atâta timp cât îndepliniți cerințele de eligibilitate. Cu toate acestea, după primii cinci ani, puteți aplica pentru rezidența permanentă în Regatul Unit (sau concediu de ședere pe perioadă nedeterminată), câștigând mai multe drepturi, cum ar fi dreptul de a studia și de a solicita beneficii. Dacă doriți să vă aduceți partenerul și/sau copiii în Marea Britanie, puteți solicita viza pentru întreținerea acestora, care va expira la aceeași dată cu a dumneavoastră.


Link-uri utile:

Actualizare vize pentru lucrător calificat

Viza de inovator sau viza de start-up

Viza de antreprenor de nivel 1 a încetat să mai existe. Persoanele care doresc să înceapă sau să conducă o afacere în Regatul Unit ar trebui să solicite o viză de inovator sau o viză de start-up.


Viza de inovator

Solicitați o viză de inovator dacă doriți să înființați și să conduceți o afacere nouă în Marea Britanie. În plus, trebuie să poți demonstra că afacerea ta are potențial de creștere. Dacă doriți să înființați o afacere, trebuie să aveți cel puțin 50.000 de lire sterline în fonduri de investiții și să puteți demonstra de unde le-ați luat. Viza Innovator vă permite să rămâneți în Regatul Unit timp de trei ani, dar este posibil să aplicați pentru câte prelungiri doriți sau să luați în considerare calea de decontare după primii trei ani.


Atenţie:

Cu o viză de inovator, nu poți lucra în afara afacerii tale sau nu poți fi angajat la o altă companie.


Link-uri utile:

Vize de fondator inovator

Viza de start-up

Principala diferență dintre viza Innovator și viza Start-up este că nu vă puteți stabili în Marea Britanie cu o viză Start-up. De fapt, viza Start-up este valabilă doar doi ani și nu poate fi reînnoită. De asemenea, cu o viză Start-up, ai dreptul să lucrezi într-un alt loc de muncă în timp ce lucrezi pentru afacerea ta.


Important:

Pentru a aplica pentru o viză de start-up, ideea ta de afaceri trebuie să fie aprobată de o instituție de învățământ superior din Regatul Unit sau de o afacere despre care se știe că sprijină antreprenorii din Marea Britanie.


Viza intra-companie

Veți aplica pentru o viză intra-companie atunci când angajatorul dumneavoastră vă oferă un post la filiala sa din Marea Britanie. Cu toate acestea, organizația angajatorului trebuie să fie aprobată de Ministerul de Interne ca sponsor pentru a vă putea elibera „certificatul de sponsorizare”. De asemenea, titlul postului tău trebuie să figureze pe lista ocupațiilor eligibile. Cu o viză intra-companie, ai dreptul la un al doilea loc de muncă, cu condiția ca acesta să nu depășească 20 de ore pe săptămână și să fie în același domeniu și nivel ca locul de muncă principal (sau este pe lista de ocupaţii deficitare). Există două tipuri de vize intra-companie: viză de transfer în cadrul companiei și viză de stagiar absolvent în cadrul companiei.


Bine de stiut

Cu o viză intra-companie, puteți studia în Marea Britanie și vă puteți aduce persoanele aflate în întreținere. Dar nu poți aplica pentru a te stabili definitiv în Marea Britanie.


Viză de transfer în cadrul companiei

Viza de transfer în cadrul companiei este aplicabilă dacă angajatorul dvs. actual vă transferă pentru a ocupa un post în Marea Britanie. Cu toate acestea, pentru ca transferul să fie valabil, trebuie să fi lucrat pentru acest angajator în străinătate timp de cel puțin un an, iar salariul tău din Marea Britanie trebuie să fie de cel puțin 41.500 GBP pe an. Dacă ați lucrat mai puțin de un an, puteți solicita în continuare viza de transfer în cadrul companiei, atâta timp cât angajatorul dumneavoastră se poate angaja să vă plătească un salariu minim anual de 73.900 GBP.


Atenţie:

Viza de transfer în interiorul companiei a înlocuit viza de personal pe termen lung pentru transferul în interiorul companiei de nivelul 2.


Viză de stagiar absolvent în cadrul companiei

Viza de stagiar absolvent în cadrul companiei se aplică transferurilor din străinătate în Regatul Unit, ca parte a unui program de formare pentru absolvenți. Înainte de data cererii dumneavoastră, trebuie să puteți dovedi că ați lucrat pentru același angajator în străinătate timp de cel puțin trei luni consecutive.


Atenţie:

Viza de stagiar absolvent în cadrul companiei a înlocuit viza de stagiar absolvent de transfer în cadrul companiei de nivelul 2.


Viză de lucrător în sănătate și îngrijire

Cu o viză de lucrător în sănătate și îngrijire, vă puteți practica profesia medicală în Marea Britanie, fie în NHS, fie în asistența socială pentru adulți. Pentru a vă califica pentru această viză, trebuie să fiți medic, asistent medical, profesionist din domeniul sănătății sau profesionist de asistență socială pentru adulți și să lucrați pentru un angajator aprobat de Home Office care este calificat să emită un „certificat de sponsorizare”. Valabilitatea vizei de lucrător în sănătate este de maximum cinci ani, dar poate fi prelungită sau actualizată dacă vă schimbați locul de muncă sau angajatorul.


Important:

Viza de lucrător în sănătate și îngrijire poate fi extinsă sau actualizată de câte ori doriți. Cu toate acestea, după primii cinci ani, puteți solicita să vă stabiliți definitiv în Regatul Unit (adică „concediu de ședere pe termen nedeterminat”).


Link-uri utile:

Health and Care Worker visa

Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook

Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *