Înregistrare de identitate biometrică în Canada


Din vara anului 2018, serviciile de imigrare și cetățenie din Canada le-au cerut celor mai mulți călători cu vârsta cuprinsă între 14 și 79 de ani să-și furnizeze datele biometrice (fotografie și amprentele digitale) la un Centru de solicitare a vizelor (VAC), Centru de asistență pentru aplicații (în Statele Unite), la Ambasada Canadei din Dublin, sau Irlanda. Pentru a afla mai multe despre unde să colectați date biometrice, puteți citi această pagină.


Scutiri

Solicitanții de vize de vizitator, permise de studiu și permise de muncă trebuie să-și furnizeze datele biometrice doar o dată la zece ani. Deci, dacă ați furnizat deja datele dvs. biometrice pentru a obține un permis de studii de doi ani, de exemplu, nu va trebui să trimiteți din nou datele dvs. biometrice dacă solicitați un permis de muncă când expiră permisul de studiu. Puteți utiliza instrumentul oficial al guvernului canadian pentru a verifica dacă datele dvs. sunt încă valide.

Iată o listă cu persoanele care sunt scutite de obligația de a furniza aceste date biometrice:

  • Cetățeni canadieni, solicitanți de cetățenie (inclusiv solicitanții de pașapoarte) și rezidenți permanenți actuali;
  • Cetățeni străini scutiți de viză care vin în Canada doar ca vizitatori;
  • Copiii sub 14 ani;
  • Solicitanții cu vârsta peste 79 de ani (nu există limită de vârstă maximă pentru solicitanții de azil);
  • Sefi de stat și șefi de guvern;
  • Solicitanții care au dreptul la o viză diplomatică sau oficială sau care dețin una;
  • Persoane care dețin vize pentru Statele Unite în tranzit prin Canada;
  • Solicitanții de azil sau persoane protejate care au furnizat deja date biometrice și care solicită un permis de muncă sau de studiu;
  • Solicitanții de rezidență temporară care și-au furnizat deja informațiile biometrice în sprijinul unei cereri de rezidență permanentă în așteptare.

Accesați Sursa


Bine de stiut

Persoanele care se află deja în Canada și care solicită o viză, un permis de studiu, un permis de muncă sau o ședere permanentă nu au obligația de a furniza datele biometrice din ianuarie 2019, deoarece serviciul nu este încă deschis în Canada. Cu toate acestea, situația s-ar putea schimba pe parcursul anului. Pentru a rămâne informat, vizitați site-ul web al Serviciilor de Imigrare și Cetățenie.


Procedura de furnizare a datelor dumneavoastră biometrice

Pentru a afla când să vă furnizați datele biometrice, citiți ghidul de instrucțiuni oferit de serviciile de imigrare și cetățenie atunci când solicitați o viză, un permis sau o ședere permanentă. Dacă ați aplicat pentru o viză de vizitator, un permis de studiu sau un permis de muncă, cererea dvs. va fi luată în considerare numai după ce ați furnizat datele biometrice.

Fiecare solicitant individual trebuie să plătească o taxă biometrică de 85 $ C. Taxa nu poate depăși 170 $ C pentru membrii familiei care își depun cererile în același timp. Rețineți că procedura este gratuită pentru persoanele care solicită o viză de tranzit.

Veți plăti aceste taxe în același timp în care depuneți cererea pentru viză, permis sau ședere permanentă. Veți primi apoi o scrisoare care vă va spune procedura de urmat. Dacă vă depuneți cererea personal într-un RCOA, puteți furniza datele biometrice în același timp și nu veți avea nevoie de o scrisoare în acest caz.

În conformitate cu Legea canadiană privind confidențialitatea, aveți acces la informațiile dumneavoastră personale în orice moment și puteți face o cerere oficială de acces la informații pentru vizualizare. Vor fi puse în aplicare acorduri privind schimbul de informații biometrice, inclusiv cu Australia, Noua Zeelandă, Regatul Unit și Statele Unite. Pentru mai multe informații, vizitați această pagină a site-ului web al guvernului canadian.


Link-uri utile:

Canada.ca - De ce biometrie?
Canada.ca - Trebuie să furnizez datele mele biometrice?
Comisia de acces la informații din Quebec - Învăță despre biometrie
Canada.ca - Găsiți un centru de solicitare a vizelor

Facem tot posibilul să oferim informații exacte și actualizate. Cu toate acestea, dacă ați observat inexactități în articolele noastre, vă rugăm să ne anunțați pe pagina noastră de Facebook



Trending Video

DM




Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *